Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sabine is medisch en personal trainer: ‘Heel fijn gevoel dat ik mensen kan helpen’

Aangeboden door PUUR voeding en training 17 mei 2019

Deze week is onze uitgelichte ondernemer een échte powerlady. Namelijk Sabine Jansen-Perik. Ze begon 7 jaar geleden voor zichzelf als personal trainer. Als wij horen met hoeveel passie ze over haar werk vertelt, zijn wij onder de indruk van deze sportieve dame.

Sabine was lange tijd directiesecretaresse. Toen ze na de komst van haar 3 kinderen een tijd thuis was, besloot ze het roer om te gooien. “Ik heb altijd al zeer veel interesse gehad om precies te weten wat het effect van voeding en beweging is op de mentale en lichamelijke gezondheid van een mens”, vertelt Sabine.

“Na mijn derde zwangerschap zat ik zelf niet zo lekker in mijn vel. In die tijd ben ik mij nog verder gaan verdiepen in voeding, hormonen en training. Ik vond dit zo interessant dat ik een HBO-opleiding ben gaan volgen tot Voedingsdeskundige. Voor mijn gevoel was dit slechts het begin, na deze opleiding volgde een opleiding tot Trainer Hormoonfactor volgens de hormoonfactor methode van Ralph Moorman. Gaandeweg kwam er steeds meer op mijn pad en sindsdien ben ik eigenlijk non-stop aan het studeren. Na deze opleidingen heb ik de opleiding gevolgd tot Personal Trainer en Medical Fitness Trainer. Ik kan deze kennis op verschillende vlakken gebruiken: als coach, voedingsdeskundige en als trainer. Voor mensen met zowel lichamelijke als psychische klachten.”

‘Het allermooiste vind ik als ik zie dat mensen groeien, zelfverzekerder worden’

Die drie pijlers: voeding, training en mental coaching zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en komen terug in haar passie om mensen fitter te maken en zich beter te laten voelen. Sabine helpt je je mindset te veranderen en leert je een gezonde levensstijl aan. “Het allermooiste vind ik als ik zie dat mensen groeien, zelfverzekerder worden en dat hun mindset verandert, dat vind ik supergaaf. Mensen komen hier vaak onzeker binnen. Als je dan ziet dat het zelfvertrouwen van mensen na intensieve begeleiding groeit, ze meer energie krijgen en beter in hun vel zitten, daar doe ik het voor.”

Persoonlijke aandacht

Trainen met Sabine is ook écht anders dan zelf een rondje maken door de sportschool of meedoen aan een groepsles. Doordat de focus alleen op jou gericht is, krijg je persoonlijke aandacht en hoef je zelf niet na te denken over de volgende oefening.

Daarnaast zorgt ze ervoor dat je iedere oefening juist uitvoert, waardoor de kans op blessures minimaal is. “Afvallen kan iedereen, maar ik kijk verder dan dat. Ik kijk wat de persoon voor mij nodig heeft. Persoonlijke aandacht is het allerbelangrijkste. Mensen krijgen van mij de volle aandacht om hun doelen te behalen.”

Sabine werkt vanuit huis. ” Ik oordeel niet, mensen mogen hier zichzelf zijn. Misschien is dat ook wel een voordeel van een praktijk aan huis: het is hier laagdrempelig en mensen voelen zich hier veilig.”

Sportmasseur

Of Sabine nog iets te dromen heeft? “Wie weet volg ik in de toekomst nog een opleiding tot sportmasseur of fysiotherapeut. Die wens is gaandeweg ontstaan door mijn opleiding tot medisch trainer, het lijkt me in ieder geval fantastisch. Op die manier kan ik klanten misschien nóg beter begeleiden!” Haar volgende opleidingen staat voor deze maand alweer op de planning: Physical Performance Trainer en Medical Taping.

Sabine is heel blij dat ze haar hart is gaan volgen. “Het geeft me een heel fijn gevoel dat ik mensen kan helpen. Ook al gaan de klachten niet altijd over, ik kan soms wel helpen om de klachten draagzamer te maken. Ook als mensen eerst naar een fysiotherapeut gaan, kan ik ze daarna nog begeleiden als de klachten niet helemaal over zijn. Dit is fantastisch werk, ik haal er heel veel energie en voldoening uit”, zegt Sabine.

Wil je zelf ervaren hoe het is om te trainen met Sabine? Neem dan gelijk contact met haar op!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door PUUR voeding en training. Meer over PUUR voeding en training ontdekken?

PUUR voeding en training sportcentra

Cardiffstraat 9 , Hengelo

Bekijk meer:sportcentra

adv.