Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ruben en Ivo Leuveld over L.E.C: ‘We geven nét dat stukje extra’

Aangeboden door Leuveld Electro Centrum L.E.C. B.V. 29 maart 2019

De tweelingbroers Ruben en Ivo Leuveld runnen samen de 2 vestigingen van L.E.C. B.V. in Hengelo en Borne. Acht jaar geleden namen ze het bedrijf van hun vader over. Henk Leuveld begon in 1976 aan de Deldenerstraat met Leuveld Electro Centrum. 

En die service is meer dan 40 jaar later nog steeds het toverwoord in het bedrijf. “Wij willen de klant nét dat stukje extra bieden”, vertelt Ruben. “Naast een goede concurrerende prijs ook ontzorging op veel vlakken, de klant heeft altijd een adres om naar toe te gaan mocht er wat zijn.”

Persoonlijke benadering

Toen vader Henk Leuveld in 1976 begon, was L.E.C een van de vele elektronicazaken in Hengelo. Nu is L.E.C B.V., specialist in beeld, geluid en witgoed een van de weinige. In 2006 openden de broers zelfs een tweede vestiging in Borne. “Ons bestaansrecht is service (en dat is een ruim begrip) en persoonlijk contact. We hebben bovendien de visie dat iets wat kapot is weer gemaakt kan worden”, vertelt hij. “En de persoonlijke benadering. Het gaat niet alléén om de prijs”, legt Ruben uit, “de consument wil meer. En ik merk aan alles dat dat ook bij anderen begint door te dringen.”

Hoe die persoonlijke benadering is? “We vragen de klant heel gericht naar hun wensen en de manier van gebruiken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe wasautomaat? Dan is het belangrijk hoe vaak je deze gebruikt. Zo kom je samen tot een product dat aansluit bij jouw wensen. In deze tijd worden we overspoeld met de prijs voor producten, maar wat als het kapot is? Wat als het niet werkt? Dan ben je vooral gebaat bij service/een oplossing.”

Eigen technische dienst

LEC B.V. heeft een eigen technische dienst, die bestaat uit service monteurs binnendienst die de aangeleverde defecte apparatuur repareren en service monteurs buitendienst die bij jouw thuis de witgoed apparaten komen repareren of als je een storing hebt aan je tv of audio. Heel handig die monteurs, want zij zorgen er ook voor dat jouw apparaat goed geïnstalleerd wordt. Of de storing in jouw apparaat, waar je je al een paar dagen aan ergert, wordt opgelost. “Mensen kopen hier een apparaat om zo lang mogelijk te gebruiken en plezier van te hebben. Als er dan een storing is, moet dat verholpen worden”, zegt Ruben, “en daarvoor kan de klant ook bij ons terecht.”

Valt zo’n storing binnen de garantie (maar ook buiten de garantie) dan lost L.E.C. B.V. het op. “En wanneer dit net buiten de garantie valt en wij vinden het ook te snel, dan lossen we het op met de leverancier.” Zo kun jij je televisie of wasdroger snel laten repareren. Ook krijg je een leentoestel wanneer een tv voor storing weg moet of bij alle primaire (wassen, koelen, vriezen) apparaten wanneer en reparatie langer gaat duren dan normaliter. Je belt voor de storing naar L.E.C. B.V. of je geeft hem door via deze website de monteur belt jou vervolgens voor een afspraak. Hij probeert de volgende dag nog bij je op de stoep te staan. Mooi meegenomen toch?

Voldoening

Wat de broers het allerleukste aan hun werk vinden? “Het contact met de klant en de klant kunnen bedienen en ontzorgen zoals zij dat willen”, vertelt Ruben. “De klant zo bedienen dat ze de juiste producten kopen en daar heel blij mee zijn. Soms sturen ze na afloop nog een mailtje na met een mooie reactie. Dat geeft heel veel voldoening, daar krijg ik zelfs kippenvel van.”

Aan een half woord genoeg

De broers hopen de beide winkels nog lang samen te mogen runnen. “Alles gaat vanzelf, we hoeven elkaar niks uit te leggen. We hebben aan een half woord genoeg.” Ruben en Ivo hebben beiden hun eigen specialiteit binnen de zaak. Ruben: “Ik ben veel in de winkels, Ivo is veel onderweg. Maar we zitten goed op één lijn. Misschien willen onze kinderen het bedrijf straks wel overnemen. Dat zou helemaal een droom zijn.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Leuveld Electro Centrum L.E.C. B.V.. Meer over Leuveld Electro Centrum L.E.C. B.V. ontdekken?

Leuveld Electro Centrum L.E.C. B.V. elektronicawinkels

Geopend13:30 - 18:00

Deldenerstraat 195-197, Hengelo

Bekijk meer:elektronicawinkels

adv.