Daniëlle is het vaste gezicht van De Ontmoeting: ‘Ik heb ontdekt dat dit is wat bij me past’

Aangeboden door Paviljoen de Ontmoeting 5 april 2019

Het is nog niet zo heel lang geleden dat Daniëlle Gelhever (23) twijfelde over welke studie het beste bij haar past. Nu runt ze samen met Clemens en Wendy Paviljoen de Ontmoeting en heeft ze ontdekt dat dát helemaal haar ding is.

Welke studie kies je na je havo-opleiding? Daniëlle twijfelde en koos voor een toeristische opleiding, toch was het niet helemaal wat ze zocht. Toen ze daarom net met haar studie gestopt was (nu 5 jaar geleden) en een tussenjaar wilde nemen, stond een vriend op de stoep: het was Clemens, eigenaar van Paviljoen de Ontmoeting. Of ze wilde helpen De Ontmoeting weer nieuw leven in te blazen. Achteraf kan ze zeggen: hij kwam precies op het goede moment.

Koffiebonnetjes

Ze begon met nul komma nul horeca-ervaring. “Koningsdag vijf jaar geleden gingen we hier open. We zijn begonnen met wat er nog stond van de vorige eigenaar. Er moest nog een kassasysteem worden neergezet en er waren nog niet eens bierviltjes. Voor mij was die eerste zomer een soort leer-/werktraject. Clemens gaf me gelijk veel vertrouwen en ik heb heel veel geleerd. Het ging met vallen en opstaan, maar het was wel een goede leerschool. De kans en de ruimte die ik hier krijg, vind ik nergens anders. ”

In datzelfde jaar begon ze met de opleiding Small Business en Retail Management. “Een studie die goed aansluit bij mijn werk hier.” Ze hoopt deze zomer af te studeren. “Voor mijn afstudeeropdracht kijk ik onder meer wat er vanuit hier nog meer aan evenementen georganiseerd kan worden. Na mijn studie wil ik me fulltime richten op de Ontmoeting. Misschien kunnen we bijvoorbeeld vanaf mei/juni op zondag langer open. ”

“Eigenlijk zijn die 5 jaar voorbij gevlogen”, zegt Daniëlle. “In het begin liepen we met koffiebonnetjes door de binnenstad om mensen te laten weten dat we open waren, nu zit het elke zondag in het seizoen hartstikke vol. Ik heb ontdekt dat dit is wat bij me past, dat had ik 5 jaar geleden niet gedacht. Ik heb nooit een dag dat ik het gevoel heb dat ik weer moet. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk.”

Inspirator

Het voelt alsof Clemens en Wendy inmiddels familie zijn geworden, geeft Daniëlle aan. “We richten ons alle drie op andere zaken. Dat geeft rust, je weet wat je doet en wie er verantwoordelijk is. Je helpt elkaar verder.” Daniëlle is altijd nog dankbaar dat Clemens en Wendy haar deze kans hebben geboden. “Clemens is nog steeds mijn inspirator. De ruimte en kansen die hij me heeft gegeven, de verantwoordelijkheid die ik kreeg en ik heb geleerd van de manier waarop hij onderhandelt, maar vooral de passie waarmee hij dingen doet.”

‘Engeltjes van het park’

Dat de Ontmoeting de afgelopen jaren zulke goede seizoenen heeft gedraaid, heeft het hele team wel een beetje overvallen. “Dat het zo’n succes zou worden hadden wij 5 jaar geleden ook niet gedacht. De magie van het park, de rust die het uitstraalt hier, dat maakt dat mensen hier graag komen. We hebben een gemoedelijk team met veel vaste gezichten, dat brengt een stukje herkenning voor de bezoekers. En we proberen altijd tijd te maken voor een praatje.”

Daniëlle vertelt over een man die drie keer per week met zijn zieke vrouw naar het park kwam om een glaasje Spa rood te drinken. “Als ze weer weg wilden, tilden de man en ik zijn vrouw weer samen in de rolstoel en maakte hij met haar nog een ommetje. Onlangs kwam hij hier om te vertellen dat zijn vrouw was overleden en dat ze het hier zo fijn hebben gehad. Hij noemde ons ‘de engeltjes van het park’. Inmiddels komt hij hier met andere mensen uit het verzorgingshuis. Dat maakt het zo mooi en dankbaar om hier te werken. Dat je andere kunt blij maken en ervoor kunt zorgen dat zij het naar de zin hebben.”

Lees ook: 

Paviljoen de Ontmoeting

Clemens en Wendy runnen Paviljoen De Ontmoeting: ‘Geen dag is hetzelfde’

Wij durven rustig te stellen: het is een gemiste kans als je deze plek in Hengelo niet kent. We hebb...
Eddy Boevink

Mysterie Opgelost: hoe komt Paviljoen De Ontmoeting aan z’n naam?

We zijn voor deze aflevering van Mysterie Opgelost 's in de historie van Paviljoen De Ontmoeting ged...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Paviljoen de Ontmoeting. Meer over Paviljoen de Ontmoeting ontdekken?

Paviljoen de Ontmoeting restaurants en horeca

Nu open10:00 - 18:00

Prins Bernhardplantsoen 1, Hengelo

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.