Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lotte van Thijert Bloemsierkunst: ‘We kunnen juist in deze tijd veel voor mensen betekenen’

Door Miranda Nijland 23 oktober 2020

Ze hadden de zaak nog maar net twee weken overgenomen toen corona kwam. Lotte Wijngaard en Roy Albers namen in maart van dit jaar Thijert Bloemsierkunt over. Toch kijken ze met een goed gevoel terug op het afgelopen half jaar. “We hebben met onze bloemen juist in deze tijd veel voor mensen kunnen betekenen.”

Lotte en Roy hebben beiden een grote passie voor bloemen. Roy stond heel wat jaren met een luxe bloemenkraam op verschillende markten in de regio en Lotte werkte jaren als bloemenbindster. In maart van dit jaar konden ze Thijert Bloemsierkunst  overnemen van Els en John Thijert.

Het runnen van een winkel was nou niet het eerste waar Lotte en Roy aan dachten. Maar toen ze ruim een jaar geleden bij Thijert binnen kwamen, waren ze verkocht. “We wisten direct dat dit het moest zijn”, vertelt Lotte enthousiast.

Tekst gaat verder onder de foto

Creatieve oplossingen

Door corona werd het een pittige start. “Maar we zijn gelijk gaan kijken naar creatieve oplossingen om door te gaan”,  vertelt Lotte. “Een week was het rustig, maar daarna kregen we heel veel bestellingen. Met name van bedrijven die bloemen naar hun werknemers stuurden en kinderen die bloemen bij hun ouders wilden laten bezorgen. We hebben heel veel moois voor onze klanten kunnen doen.” Ook bleven ze druk met het interieuradvies op maat en het verzorgen en onderhouden van bloemen en planten bij bedrijven.

Echt iets bijdragen

Lotte en Roy en hun team blikken terug op een bijzonder half jaar. “Het afgelopen half jaar heeft ons veel gebracht”, vertelt Lotte. “Ik vind de saamhorigheid onderling zowel in het team als met de klanten heel mooi om te zien. Daarnaast kunnen we mensen blij maken en écht iets toevoegen aan deze situatie. Zoals het bloemen bezorgen bij ouders omdat de kinderen er niet naar toe konden. Om ze zo een hart onder de riem te steken. Het was mooi om te zien dat we zo een steentje konden bijdragen en mensen zo konden opvrolijken.”

Dat is ook wat Lotte zo gelukkig maakt in haar werk. “Dat je een mooie vaas, pot of plant inkoopt en daar heel blij van wordt. En dan vervolgens ook nog een ander daar heel blij mee mag maken. Daar geniet ik echt van.”

Tekst gaat verder onder de foto

Sprookjesachtige kerstwinkel

Afgelopen week hadden Lotte en Roy de winkel nog even dicht. Enerzijds uit voorzorg naar de klanten en het team in verband met corona, anderzijds om de winkel in te richten voor Kerst. Vanaf zaterdag 24 oktober hopen Lotte en Roy klanten weer te mogen ontvangen in een sprookjesachtige kerstwinkel. “We hopen begin november alle kerst in de winkel te hebben en willen iedereen op die manier een speciale beleving geven.”

 


Meer over Thijert Bloemsierkunst/Hydrocultuur ontdekken?

Thijert Bloemsierkunst/Hydrocultuur bloemisten

Gesloten08:30 - 18:00

Deurningerstraat 106, Hengelo

Bekijk meer:bloemisten

adv.