Ondernemer Marloes is eigenaar van webshop Miracle Monday: ‘Ik werk vanuit mijn gevoel’

Foto: Stephanie Langezaal Fotografie

“Het is eigenlijk allemaal ontstaan tijdens de eerste lockdown”, vertelt de Hengelose Marloes, eigenaar van Miracle Monday. Van handgemaakte macramé tot edelstenen, Marloes verkoopt het allemaal in haar webshop.

Net als heel veel andere mensen kwam ook Marloes, samen met haar man en zoon, thuis te zitten tijdens de eerste lockdown. Ze zocht naar een moment voor haarzelf in deze tijd. “Ik zocht iets om te doen waarbij ik echt even kon ontspannen. Op dat moment pakte ik mijn macramétouw er weer bij en toen ben ik aan het knopen gegaan. Dat vond ik in ieder geval ontspannend. Ook heb ik ook altijd al een passie gehad voor edelstenen. Deze twee wilde ik combineren”, vertelt Marloes.

Vlak daarna werd haar webshop geboren. “Ik had altijd al de wens om ooit een webshop te beginnen, ik dacht; als ik het nu niet doe, doe ik het nooit. Zo kwam alles bij elkaar in de webshop. September vorig jaar was het zover, sindsdien is de webshop live.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Miracle Monday

De naam

Waar komt de naam Miracle Monday vandaan? “Maandag is vaak zo’n dag dat je geen zin hebt om aan het werk te gaan en dat je nog geen afscheid van het weekend wil nemen. Ik dacht dat moet ook anders kunnen, waarom mag maandag geen mooie dag zijn? Als je dat naar je eigen hand zet en momentjes voor jezelf neemt, dan hoeft die dag niet vervelend te zijn. Dan kun je daar ook een mooie dag van maken.”

Carrière switch

Marloes heeft met de lancering van haar eigen webshop een echte carrière switch gemaakt, eerder was ze namelijk werkzaam als ambtenaar. “Ik vind het leuk om nu mijn eigen baas te zijn en om meer met mijn gevoel te doen en hierbij ook mijn ervaring en gevoel te delen met anderen. Van ratio naar intuïtie.”

Van kleins af aan

Van jongs af aan was Marloes al creatief en bezig met edelstenen. “Het creatieve zat altijd al in mij, per periode pakte ik weer wat nieuws op. Het macrameeën is ergens begonnen rond 2019. De edelstenen gaan echt terug naar mijn jeugd. Vroeger gingen wij al naar de steengroeve in Winterswijk, daar mocht je met je bijtel en emmer gaan zitten hakken. Dat vond ik toen al heel interessant, destijds vond ik het meer mooi. Nu ben ik bekend met alle betekenissen van de stenen.”

Momenteel volgt Marloes ook een opleiding tot kindercoach, ze wil Miracle Monday met het coachen van kinderen gaan combineren. “De edelstenen zijn gewoon een prachtig middel om met kinderen en ouders in gesprek te raken. Dat je op een laagdrempelige manier leuke gesprekken voert. Er is geen kind die een edelsteen niet leuk vind, ik denk dat het daarom mooi te combineren valt onder die paraplu”, zegt Marloes.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Stephanie Langezaal Fotografie

Kracht

Waar ligt de kracht van Miracle Monday? “Mijn persoonlijke benadering. Dat krijg ik ook terug van mijn klanten, ze zijn heel blij dat ik meedenk. Edelstenen online uitzoeken kan soms wel moeilijk zijn, ik vind het dan heel erg leuk om een gesprekje te beginnen. Daarnaast ligt de kracht denk ik ook bij dat ik zelf ervaring heb met alles wat ik in mijn webshop verkoop. Hierdoor kan ik goed advies geven.”

Ondernemen in coronatijd

Waar veel bedrijven het zwaar hebben in deze coronatijd en misschien ook wel omvallen, besloot Marloes de stoute schoenen aan te trekken en juist een bedrijf te beginnen. Hoe gaat het met Miracle Monday in deze tijd? “Net als iedere starter heb je een aanloop periode, maar de stijgende lijn is er nu dus daar ben ik heel blij mee. Ik ben druk bezig om mijn eigen weg te vinden.”

Marloes vindt dat haar producten juist aansluiten bij de tijd waarin we nu leven. “Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Want als het goed gaat met jezelf, dan kan je een ander ook beter helpen. Ook heb ik het vaak over de thuiswerkplek, er zijn veel manieren om deze plek wat fijner in te richten. Bijvoorbeeld met een olie die helpt om je te focussen of met lavastenen. Ik hoor van mensen dat ze het prettig vinden om dit op hun werkplek neer te zetten.”

Ambities

Wat zijn de ambities van Marloes voor Miracle Monday? “Ik ben altijd opzoek naar meer producten en ik heb nog veel meer wensen voor edelstenen, om het assortiment uit te breiden. Op termijn heb ik ook ambities voor online cursussen of juist offline wanneer dit allemaal weer kan. Er zijn ideeën genoeg”, vertelt ze.

Vijf jaar

Waar Miracle Monday over vijf jaar staat, vindt Marloes lastig om te zeggen. “Ik ben nu een half jaar bezig, per maand leer ik nieuwe dingen bij en ik denk dat het ook verstandig is om van koers te wisselen. Ik doe het vanuit mijn gevoel en vanuit mijn gevoel vind ik het lastig om te zeggen wat ik over vijf jaar doe. Dat gaan we zien.”

Lees ook

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Britt uit Hengelo start haar modebedrijf vanaf de zolderkamer: ‘Het eerste jurkje is al uitverkocht’”

Britt uit Hengelo start haar modebedrijf vanaf de zolderkamer: ‘Het eerste jurkje is al uitverkocht’

Britt Heesink Hengelo Maiflair
Ga naar “Rene en Jeremy toveren antieke munten om in sieraden”

Rene en Jeremy toveren antieke munten om in sieraden

Ga naar “Hans Wachtmeester is enorm trots op zijn eigen afscheidshuis: ‘Altijd al een wens geweest’”

Hans Wachtmeester is enorm trots op zijn eigen afscheidshuis: ‘Altijd al een wens geweest’

Aangeboden door Hans Wachtmeester Uitvaartverzorging

Hans Wachtmeester Uitvaartverzorging

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Boob tape € 5,99”

Boob tape € 5,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Velo fiets- accessoires 40% korting”

Velo fiets- accessoires 40% korting

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Havaianas slippers vanaf € 14,99”

Havaianas slippers vanaf € 14,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “JBL Flip Essential speaker van € 49,99 voor € 29,99”

JBL Flip Essential speaker van € 49,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

 • Geldig t/m 21 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Tandartsassistent”

Tandartsassistent

 • Dental Clinics Nederland
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Kassamedewerker”

Kassamedewerker

 • Gamma
 • Parttime
Ga naar “Verkoopstyliste”

Verkoopstyliste

 • Purdey
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Allround Machinist”

Allround Machinist

 • Krinkels
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Tekenaar E/W”

Tekenaar E/W

 • Klein Poelhuis
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Open Monumentendag in Hengelo”

Open Monumentendag in Hengelo

 • Van 10 sep t/m 11 sep
Monumentendag HengeloMonumentendag Hengelo
Ga naar “Burendag in Hengelo”

Burendag in Hengelo

 • 24 september 2022
Burendag HengeloBurendag Hengelo