Martine begint als kindercoach: ‘Ik heb mijn hart gevolgd’

Door Miranda Nijland 29 september 2017

Kinderen zelfvertrouwen geven, dat vindt ze maar wat belangrijk. De Hengelose Martine Hetem (42) is afgelopen maand begonnen als kindercoach. Ze runt haar eigen praktijk Knus Kindercoaching naast haar werk als onderwijsassistent op een school voor speciaal basisonderwijs.

Martine zag de afgelopen twintig jaar in haar dagelijks werk als onderwijsassistent op een school voor speciaal basisonderwijs veel kinderen die niet lekker in hun vel zitten. “Op een gegeven moment denk je, ik wil eigenlijk wel even met jou apart zitten. Maar binnen het onderwijs is daar niet altijd ruimte voor. Het gevoel en beeld dat je hebt van jezelf is allesbepalend voor nu en later. Een stukje zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld is heel belangrijk”, aldus de moeder van drie kinderen.

Kinderen tools geven

De wens om voor kinderen meer te betekenen, inspireerde haar tot het volgen van een opleiding tot holistisch kindercoach in Wageningen. “Mijn passie voor onderwijs blijft, maar dat stukje coaching voegt veel toe. Kinderen de tools geven die ze in het dagelijks leven kunnen gebruiken.”

Ook de hond werkt mee

Ze zet binnenkort voor haar praktijk ook de hond van het gezin Tommy in. “Een hond is heel puur en echt en oordeelt niet. Honden zijn mooie leermeesters, je kunt ermee werken aan het vergroten van zelfvertrouwen en zelfinzicht.” Volgens Martine worden kinderen door contact en oefeningen met de hond zich meer bewust van zichzelf en van hun vermogen positieve invloed op situaties uit te oefenen.”

Martine’s droom is met het starten van haar eigen praktijk voor een groot deel uitgekomen. Ze heeft een houten huisje in haar tuin omgebouwd tot vrolijke praktijkruimte. “Ik ben heel blij dat ik deze weg ben ingeslagen. Ik zou nog graag binnen de basisscholen arrangementen willen verzorgen en hierbij ook Tommy inzetten. Met of zonder hond, beide is mogelijk want ik geef coaching op maat. Maar ik ben tot nu toe al heel dankbaar en blij dat ik mijn hart heb kunnen volgen en kinderen handvatten kan geven.”

 Meer over Knus Kindercoaching ontdekken?

Knus Kindercoaching

dienstverlening

Beckumerstraat 36, Hengelo

Bekijk meer:dienstverlening

adv.