Advertentie wordt geladen…

Liesbeth bedacht cadeauservice Verrasjelief: ‘Het is echt voor vrouwen door vrouwen’

Foto: Liesbeth ten Voorde

Je wilt een cadeau geven, maar je hebt alleen geen idee wat. De Hengelose Liesbeth ten Voorde bedacht hiervoor de oplossing. Ruim drie jaar geleden startte ze haar bedrijf Verrasjelief, een website die is opgericht om mensen te helpen een origineel cadeau voor een vrouw te vinden.

Advertentie wordt geladen…

Liesbeth heeft een team aangesteld die samen met haar de verschillende cadeaus uitzoekt. “Wij hebben een team van vrouwen die de cadeaus uitzoeken. De bedoeling is dat veel vrouwen de cadeaus leuk vinden, dat is erg belangrijk. De verschillende cadeaus kunnen voor alle gelegenheden worden gegeven. Je kunt bij ons door het menu zoeken en kijken wat past bij degene. We pakken het heel persoonlijk in, met een handgeschreven kaart. Hierdoor wordt het echt een persoonlijk cadeau, we geven heel veel aandacht aan elke bestelling die binnenkomt. Het is echt voor vrouwen door vrouwen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Liesbeth ten Voorde

Het begin


Drie jaar geleden maakte Liesbeth de sprong in het diepe en startte Verrasjelief. Inmiddels is haar bedrijf uitgegroeid tot een onderneming met mensen in dienst, landelijke bezorging en sinds kort ook bezorging over de grens in België.  “Ik ben heel lang zelfstandige geweest, later ben ik weer in loondienst gaan werken. Op den duur begon het weer te kriebelen om voor mezelf te beginnen. Toen ben ik gaan nadenken; wat vind ik echt leuk, wat wil ik? Ik heb daar heel lang over nagedacht. Ik vind het heel leuk om te winkelen, maar meestal kost dat alleen maar geld. Ook vind ik het enorm leuk om mensen blij te maken. Als ik ging winkelen kwam ik toch steeds weer thuis met aankopen voor anderen.”

“Ik sprak toen iemand die zei; ja, ik heb ruzie met mijn vrouw, want ik heb haar een cadeaubon van de Blokker cadeau gegeven. Dat is misschien ook niet echt een heel origineel cadeau. Ik dacht toen; wellicht is dit wel een gat in de markt en kan ik hiermee mensen blij maken. Ik heb toen een marktonderzoek gedaan of hier vraag naar was en het antwoord was ja. Ik ben het toen gewoon gaan doen, heb mijn baan opgezegd en ben het gewoon gaan proberen. Ik wist niet echt waar ik aan begon, maar nu ga ik elke keer een stapje verder. Dat is iets waar ik enorm veel energie van krijg. Zonder mijn vrienden en familie was ik ook nooit zover gekomen.”

Enthousiast

Wat maakt Liesbeth zo enthousiast? “Het past echt bij mij om mensen blij te maken. Dat kan ik met dit werk perfect doen. Het voelt ook helemaal niet als werk, het is echt mijn hobby en mijn passie. Eigenlijk mijn lust en mijn leven. Ik mag ook voor mijn werk shoppen, dat is iets wat ik heel leuk vind en ook graag in mijn vrije tijd doe, dus dat is super.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Liesbeth ten Voorde

Kracht

Wat is de kracht achter Liesbeth haar onderneming? “Ik denk het persoonlijke aspect. Wij hebben ook een chat functie waar ze ons direct kunnen bereiken, of wanneer er iets onduidelijk is bij een bestelling bellen we even. We krijgen vaak te horen dat mensen dat prettig vinden, online lijkt toch vaak wat verder weg, maar bij ons misschien wat dichterbij. Ook dat wij de moeite doen om cadeaus te selecteren waar heel veel vrouwen blij van worden, waardoor het kiezen voor de klant makkelijker is.”

Wanneer wij haar vragen om Verrasjelief in drie woorden te omschrijven vertelt ze; “Persoonlijk, makkelijk en stijlvol.”

Positieve reacties

De reacties bezorgen ook een grote glimlach op het gezicht van Liesbeth. “De reacties zijn erg positief, daar doe je het uiteindelijk voor. Je stopt er veel energie in, maar krijgt er ook enorm veel voor terug. Het is niet alleen leuk voor mij, maar ook voor de meiden die hier werken. Het komt ook door de liefde en energie die zij erin stoppen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Liesbeth ten Voorde

Coronatijd

Voor veel ondernemers was de coronatijd misschien zakelijk wel de meest moeilijke periode. Waar veel winkels dicht moesten, ging alles online verder. “Voor ons was corona zakelijk wel interessant. Veel winkels moesten dicht, online verkopen zijn toen natuurlijk enorm toegenomen. Het heeft ons wel een duwtje in de rug gegeven. Hoe vervelend corona ook is, voor ons zakelijk was het wel positief.”

Trots

Wanneer Liesbeth terugblikt op de afgelopen drie jaar, kijkt ze zeker trots terug. “Het meest trots ben ik op het feit dat ik in mezelf heb geloofd en dat gevoel heb doorgezet. Ondanks de tegenslagen of kritiek die ik heb gekregen. Aan het eind van vorig jaar bleek dat ik voor het eerst een salaris kon overmaken, dat is natuurlijk heel gaaf. Dan denk je; yes, dit heb ik gered en nu gaan we verder.”

Ambitie

“Mijn ambitie is niet om mega groot te worden. We hebben hier een vergadertafel waar we met zes mensen aan kunnen zitten, als deze tafel vol is dan vind ik het goed. Wanneer ik zes mensen in dienst zou kunnen hebben, die daar ook allemaal nog een goede boterham aan verdienen, dat is eigenlijk mijn wens.”

Toekomst

Wat zijn haar dromen? Hoe ziet Verrasjelief er over vijf jaar uit? “Over vijf jaar hoop ik op dat aantal werknemers te zitten. Ook denk ik dat we dan meer hebben kunnen investeren in een eigen collectie, het lijkt mij mega leuk om zelf producten te ontwikkelen. We zijn nu ook bezig met een abonnement-vorm, deze plannen zijn dan zeker uitgevoerd en hopelijk succesvol.”

Meer Hengelose ondernemers:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Gehaakte accessoires met landelijke touch? Dan ben je bij Asly aan het juiste adres”

Gehaakte accessoires met landelijke touch? Dan ben je bij Asly aan het juiste adres

Ga naar “Emma’s eetcafé verandert in Emma’s conceptstore: gestoken in een nieuw mode-jasje”

Emma’s eetcafé verandert in Emma’s conceptstore: gestoken in een nieuw mode-jasje

Ga naar “Monique startte Twents Lekkers: ‘In mijn vrije tijd bak ik vooral, je zult mij niet snel voor de televisie zien’”

Monique startte Twents Lekkers: ‘In mijn vrije tijd bak ik vooral, je zult mij niet snel voor de televisie zien’

In onze gids

Ga naar “Yvet’s taarten”

Yvet’s taarten

 • Bachstraat 52
 • Speciaalzaken

Nu geopend

Ga naar “Epplejack Hengelo”

Epplejack Hengelo

 • Wegtersweg 80-84
 • Speciaalzaken
 • 10:00 - 19:00

Nu geopend

Ga naar “Sam’s Toko”

Sam’s Toko

 • Thiemsbrug 59
 • Speciaalzaken
 • 09:00 - 18:00
Sams Toko

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Vier yogalessen voor € 30,- bij Yogacentrum Namaste”

Vier yogalessen voor € 30,- bij Yogacentrum Namaste

 • Yogacentrum Namaste
 • Geldig t/m 31 december 2021
Yogalessen

Topper

Ga naar “Alle tuinkussens 1+1 gratis, vanaf € 5,00”

Alle tuinkussens 1+1 gratis, vanaf € 5,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Titan reiskoffer/tas € 19,99”

Titan reiskoffer/tas € 19,99

 • Big Bazar
 • Geldig t/m 5 september 2021
Ga naar “Iglo Ocean, fish of green cuisine van € 7,30 voor € 3,65”

Iglo Ocean, fish of green cuisine van € 7,30 voor € 3,65

 • PLUS
 • Geldig t/m 7 augustus 2021
Ga naar “Bolderkar opvouwbaar zwart € 29,00”

Bolderkar opvouwbaar zwart € 29,00

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 8 augustus 2021

Vacatures

Ga naar “Chauffeur BE”

Chauffeur BE

 • Wolfram Chain
 • Fulltime
Ga naar “Administratief/commercieel medewerker”

Administratief/commercieel medewerker

 • Weserve BV
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief Medewerker”

Administratief Medewerker

 • Solinox beheer BV
 • Parttime
Ga naar “Export medewerker binnendienst”

Export medewerker binnendienst

 • TwenteXL werving & selectie
 • Parttime
Ga naar “Taxichauffeur Hengelo”

Taxichauffeur Hengelo

 • Top Support Nederland BV
 • Parttime