Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kay over ondernemen in coronatijd: ‘Normaal wordt het niet, maar het begint wel meer te wennen’

Aangeboden door Plus Oelerweg 8 april 2020

Je dagelijkse of wekelijkse boodschappen halen is sinds enkele weken anders. Zo moet je 1,5 meter afstand houden en bijvoorbeeld netjes op een afstandje wachten tot iemand klaar is met producten uit het schap halen. De supermarkten hebben in korte tijd veel maatregelen moeten nemen in verband met het corona-virus. We vroegen aan Kay Scheggetman van PLUS Hengelo hoe hij dit heeft ervaren. 

“De maatregelen die nu genomen zijn lijken me de juiste, voor zowel onze klanten als voor ons personeel is het belangrijk dat we regels naleven en iedereen gezond houden”, vertelt Kay.

Het aanvullen van de producten gebeurt nu meer gespreid. “Met name de vulploeg moest in het begin wennen aan het afstand houden, waar we normaal met meerdere personen tegelijk de winkel vullen proberen we dat nu veel meer te spreiden. Ook maximaal 1 vulploeger in een gangpad is nu een extra maatregel die we hebben genomen. Mocht blijken dat we ondanks deze verscherpte maatregelen nog steeds niet kunnen voldoen aan de regels dan zullen we ervoor kiezen om de winkel na sluitingstijd te gaan vullen.”

Tomeloze inzet

Er is hard gewerkt de afgelopen weken, vertelt Kay. “Mede dankzij het op tijd schakelen van onze groothandel hebben we de laatste weken de vakken toch redelijk gevuld kunnen houden. Daarnaast wil ik al mijn medewerkers nogmaals bedanken voor hun tomeloze inzet, iedereen heeft elke dag zijn stinkende best gedaan om de winkel zo goed mogelijk voor elkaar te maken.”

Kay hoopt dat door het juist opvolgen van alle maatregelen ze weer snel terug kunnen naar de oude situatie. Want ook zijn supermarkt is een plek van ontmoeting voor mensen. “We hebben het koffiezetapparaat eigenlijk al vanaf het begin uitgezet, dit om de hygiëne te waarborgen. Het samenkomen en ontmoeten in onze winkel is helaas nu een stuk minder.”

Wat doen jullie om klanten zoveel mogelijk gespreid te laten komen? Hebben jullie nog tips voor de klanten?

“We zien op dit moment dat de spreiding goed verloopt, de ergste drukte is geweest en we kunnen het nu prima aan met elkaar.

Tot slot, worden de bijzondere maatregelen al een beetje normaal?
“Normaal niet, wel begint het te wennen en zien we dat iedereen zich er meer van bewust is en ook meewerkt.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Plus Oelerweg. Meer over Plus Oelerweg ontdekken?

Plus Oelerweg supermarkten

Gesloten08:00 - 21:00

Agathaplein 100, Hengelo

Bekijk meer:supermarkten

adv.