Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

John van Drogisterij Mensink: ‘Als je de oorzaak van je klacht weet, kun je veel problemen voorkomen’

Aangeboden door DA Drogisterij Mensink 10 april 2020

Inmiddels kun je hem wel een ‘natuurdokter’ noemen. John Mensink (68) van DA Drogisterij Mensink nam de winkel aan de Industriestraat in 1972 over van zijn vader en maakte van de zaak steeds meer een advies- en natuurdrogisterij. Hij gaat op zoek naar de oorzaak van je klachten en geeft je daarbij tips en adviezen. “Ik probeer naar het geheel te kijken en verbanden te leggen om zo de mensen zo goed mogelijk te helpen.”

Drogisterij Mensink is een bekende naam in Hengelo, de zaak bestaat al sinds 1930. De dochters van zijn John’s opa hadden op deze plek een hoedenzaak en drogisterij. Zijn vader runde een drogisterij en glas-, verf- en behangzaak. John nam de drogisterij in 1972 over en raakte in de loop der jaren steeds meer geïnspireerd door en geïnteresseerd in de natuurgeneeskunde.

Na zijn studie aan de Drogisterij-Academie specialiseerde John zich verder in natuurlijke geneeswijzen. “Ik kwam erachter dat het ook op een andere manier kan.” Daarna volgde hij nog diverse opleidingen en nascholingen, waaronder de studies homeopathie en fytotherapie (plantengeneeskunde).”

Oorzaak behandelen

Met welke klachten mensen veelal in zijn winkel komen? “Burn-out staat bovenaan”, vertelt John. “Maar ook stressklachten, jicht, psoriasis, prikkelbare darmen, cellulitis of artrose. Natuurgenezers willen anticiperen op de oorzaak en deze proberen aan te pakken. Natuurgeneeskunde is een geneeswijze die uitgaat van het principe dat de mens een eenheid vormt op fysiek, mentaal en psychisch niveau. Er worden geen klachten behandeld, maar de oorzaken van deze klachten word behandeld. Als je de oorzaak weet, kun je veel problemen voorkomen.”

Meer dan een drogist

Heb jij klachten die in een grijs gebied zitten? Voel je je bijvoorbeeld al langere tijd niet in balans en kom je maar niet verder met die klachten? John probeert te achterhalen waar de zwakke plekken van het lichaam zitten en kan je tips en advies geven.

Hoe hij dat doet? Als je als klant binnenkomt en vertelt waar je naar op zoek bent, probeert hij eerst een goed beeld van je te krijgen. In zijn praktijkruimte neemt hij hier alle tijd voor. Veel mensen weten dit inmiddels en sturen ook familie, vrienden of kennissen door naar de drogisterij. De mond-tot-mond reclame doet zijn werk. Het zorgt ervoor dat ook veel mensen van buiten Hengelo naar de Industriestraat rijden voor een persoonlijk advies.

“Maar ik stuur mensen ook door naar een arts als ik denk dat ze echt een dokter moeten zien”, vertelt John. Ook sturen huisartsen patiënten wel eens door naar hem. John werkt bijvoorbeeld samen met dokter Meijer in Overdinkel, een natuurarts.

Nog wat tips

Waar we volgens John echt niet meer zonder kunnen voor bepaalde klachten? “Waar goede resultaten mee behaald worden, bij veel klachten, is om te beginnen met het lichaam te ontzuren. Waar zuur zich ophoopt, kunnen klachten ontstaan. Die klachten ontstaan vaak door stress, voeding, levensstijl of medicatie. Voor ontzuring hebben wij speciale natuurlijke middelen.  Samen met de klant kijken wij naar de oorzaak van de verzuring. Daarnaast geven we advies over voeding en eventueel aanvullende supplementen.” En gaat hij verder: “Weet je dat meer dan 80 procent van onze klachten voortkomen uit de darmen?”

Kurkuma heeft volgens John effect bij darm- en gewrichtsontstekingen. Hij vertelt over wetenschappelijk onderzoek van het AMC in Amsterdam waaruit dit naar voren is gekomen. “Maar artsen krijgen het niet in de opleiding.” Daarnaast kan wietolie helpen tegen tegen onder meer astma, reuma en artrose. “En vitamine D is ook zo belangrijk”, legt John uit. “Ik kan me niet vinden in het advies van de Gezondheidsraad. Zij adviseren om 25 tot 50 microgram per dag te slikken, ik vind dat veel te weinig.”

Wat hij het liefst wil bereiken? “Dat mijn advies aan de klanten zinvol is geweest en ze er wat aan hebben gehad. Ook als ik bijvoorbeeld heb doorverwezen.”

Meer weten?

Wil je meer weten over de manier van werken van John van Drogisterij Mensink? Kijk dan hier


Deze bijdrage wordt je aangeboden door DA Drogisterij Mensink. Meer over DA Drogisterij Mensink ontdekken?

DA Drogisterij Mensink drogisterijen

Vandaag gesloten

Industriestraat 64, Hengelo

Bekijk meer:drogisterijen

adv.