Jarno en Rob helpen met Fiksi vanuit Hengelo heel Nederland met computerproblemen

Aangeboden door Fiksi

Beiden groeiden op tijdens de opkomst van de computer en waren ‘dat handige neefje dat wel even kon helpen met een computerprobleem’. Nu heel veel jaren later, hebben Jarno en Rob hun eigen bedrijf voor computerhulp aan huis opgericht: Fiksi

Fiksi biedt computerhulp aan huis voor een vaste prijs. Een platform om consumenten met een hulpvraag te koppelen aan handige computerstudenten die tegen eerlijke, vaste prijzen een klus kunnen uitvoeren. Het werkt heel simpel, je vult digitaal in wat het probleem is, wanneer je in huis bent en wanneer er een expert (student) langs kan komen. Een expert in jouw stad/regio krijgt vervolgens een mailtje en dan wordt een match gemaakt. Het handige is, je kunt 24 uur per dag, 7 dagen in de week digitaal een aanvraag doen.

“We kunnen helpen bij vragen over vrijwel elk elektronisch apparaat”, vertelt Jarno. “Virussen verwijderen, netwerken instellen, televisies instellen, computerproblemen oplossen. Mensen kennen misschien wel soortgelijke dienstverleners waarbij een student aan huis hulp verleent bij digitale vragen, maar wij willen het op onze manier doen. Ons concept is moderner en zoveel mogelijk geautomatiseerd. Daardoor is een afspraak meestal erg snel gemaakt als er genoeg experts in de buurt zitten. We hebben al verschillende klussen gezien waarbij de klant binnen enkele minuten een afspraak op korte termijn hadden.”

In het ontwikkelen van Fiksi hebben Jarno en Rob heel veel vrije tijd ingestoken. “We geloven in het concept”, zegt Jarno. “Het is bijzonder dat we twee partijen aan elkaar kunnen koppelen. Studenten en consumenten die tegen relatief lage kosten hun computerprobleem opgelost zien.”

Glaasje cola

Jarno en Rob runnen Fiksi vanuit het achterste gedeelte van het pand van Aquitas aan De Wetstraat. Van daaruit bedienen ze met behulp van 115 experts heel Nederland. “Vroeger werden we geregeld gebeld als iemand computerproblemen had”, vertelt Jarno, “bijvoorbeeld met een geluidskaart. Dan zat je de hele avond te prutsen, kreeg je tussendoor een glaasje prik en als je klaar was, vroegen mensen uit beleefdheid vaak nog wel: wat krieg ie van mie? Maar bescheiden en Twents als je was, wuifde je dat weg. En had je de avond zitten werken voor een glaasje cola.”

Deze ervaringen vormen de basis van Fiksi. Want als je dan toch zoveel kennis van computers hebt, waarom zou je die kennis dan niet gebruiken voor een eigen bedrijf? Jarno en Rob runnen Fiksi naast hun reguliere baan.

Of ze alle problemen met computers kunnen oplossen? Rob lacht en vertelt dan: “Onlangs kregen we een vraag ergens uit de buurt van Roterdam met een term die wij ook niet kenden. Maar de expert kende het probleem wel en kon het vervolgens oplossen.”

Pionieren

Wat ze het leukste vinden aan het runnen van Fiksi? Het nadenken, ontwikkelen en zien dat het werkt”, zegt Jarno. “Het is toch pionieren.” En dan in september live gaan en dan ook weer bijschaven om het zo optimaal mogelijk te maken. We willen laten zien dat dit snel en veilig kan tegen een vast bedrag, dus zonder lidmaatschapskosten etc. Want wij zijn ervan overtuigd dat consumenten voor goede digitale hulp aan huis méér dan een glaasje cola over hebben.”

Hier kun je een afspraak maken.

Fiksi

Spoorstraat 25 , 7551 CA Hengelo

Nu gesloten

Meer informatie

Fiksi

Spoorstraat 25 , 7551 CA Hengelo

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Jouw feestkleding fris voor de kerst? Breng ze naar dit bijzondere familiebedrijf mét nieuwe naam”

Jouw feestkleding fris voor de kerst? Breng ze naar dit bijzondere familiebedrijf mét nieuwe naam

Aangeboden door Stomerij Twente

Ga naar “Sandra maakt raamdecoratie op maat: ‘Ik weet vaak wat mensen zoeken nog voor ze het zelf weten’”

Sandra maakt raamdecoratie op maat: ‘Ik weet vaak wat mensen zoeken nog voor ze het zelf weten’

Aangeboden door Qredits

Ga naar “Deze Hair Boutique met topstylisten is jarig! ‘Je voelt je hier meteen thuis’”

Deze Hair Boutique met topstylisten is jarig! ‘Je voelt je hier meteen thuis’

Aangeboden door J.M. Hair Boutique

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “ALLE KERSTHANGERS/-BALLEN”

ALLE KERSTHANGERS/-BALLEN

  • Xenos
  • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “HOUTEN KERSTBOOMPJES”

HOUTEN KERSTBOOMPJES

  • Xenos
  • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “True Spirit gebreide tuniek** € 14,99”

True Spirit gebreide tuniek** € 14,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99”

Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 11 december 2022