Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jan verlaat Golfclub Driene en begint als chef-kok op Terschelling

Door Miranda Nijland 14 februari 2020

Jan Middelhuis is chef-kok bij Golfclub Driene. Jan staat er met heel veel plezier in de keuken en was ook nog lang niet van plan met deze leuke baan te stoppen. Toch is hij er deze maand voor het laatst. Hij volgt zijn hart en gaat vanaf 1 maart werken als chef-kok bij hotel-restaurant De Walvisvaarder op Terschelling. Nog even en dan is hij een echte ‘eilander’.

Jan ging vorig jaar aan de slag bij Golfclub Driene. Werk wat hij met ontzettend veel plezier doet. Toch neemt hij binnenkort met pijn in het hart afscheid. “Ik heb het hier enorm naar mijn zin”, vertelt hij. “Het is zo veelzijdig, van het verzorgen van buffetten tot het maken van 3 gangen menu’s. Er is een hele leuke sfeer en ik mag werken met hele fijne mensen. Maar deze kans moest ik pakken, legt hij uit.”

Het is niet niks, je boeltje pakken en verhuizen naar een waddeneiland. Maar voor Jan en zijn vrouw Ilone is deze stap een droom die uitkomt. “Mijn vrouw komt uit Friesland”, vertelt Jan. “We hebben beiden altijd al een voorliefde voor Terschelling.” Thuis volgen ze geregeld Terschelling TV. In een van deze uitzendingen zagen Jan en Ilone een item voorbijkomen over de Walvisvaarder, een bekend hotel-restaurant op het eiland. “Ze gingen verbouwen en zochten een chef kok voor de keuken. Dat leek me een hele mooie kans en vervolgens heb ik contact gezocht.”

Nieuwe keuken opzetten

Jan ging er onlangs naar toe voor een gesprek over de plannen van het hotel. Hotel de Walvisvaarder is een gerestaureerde boerderij en ligt aan de oostkant van het eiland Terschelling. Het hotel-restaurant gaat uitbreiden en Jan mag de nieuwe keuken opzetten en gaat de mensen in de keuken aansturen. “De verbouwing is echt een groot project. De bouwvakkers die er nu aan het werk zijn, verblijven er de hele week.”

Tot nu toe werd erin de keuken van De Walvisvaarder eten bereidt voor de gasten van het hotel. Het is de bedoeling dat het hotel na de verbouwing ook gasten van buiten gaat ontvangen. “De grote uitdaging vind ik dat het ons ook gaat lukken om die mensen aan te trekken.” Als kok ligt er voor Jan ook een mooie uitdaging om straks te werken met producten van het eiland: mossels, oesters, zeekraal, bunkerkaas en natuurlijk cranberries. Die uitdaging in combinatie met de rust op het eiland maakt dat Jan er erg naar uitkijkt. “En we hebben er ook vrienden wonen en Ilone’s nichtje woont er.”

Leren golfen

De mensen van Golfclub Driene gaat hij zeker missen. “Ik ben heel blij dat ik hier onderdeel van heb mogen uitmaken. En ik wilde nog leren golfen. Dat was er nog niet eens van gekomen, maar dat moet dan nu maar op Terschelling.”

adv.