Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jan en Diana runnen samen een autogarage: ‘Ik zeg wel eens Jan heeft olie in zijn aderen’

Door Miranda Nijland 10 juli 2020

Zij komt uit een echte ondernemersfamilie, hij heeft al 45 jaar ervaring als automonteur. Jan en Diana Dekker runnen alweer 13 jaar Autoservice Jan Dekker. “Jan leeft voor de techniek”, vertelt Diana. “Ik zeg wel eens Jan heeft olie in de aderen.”

Jan werkte 31 jaar als automonteur met veel plezier bij twee verschillende dealers. Maar ergens had hij al wel langer de wens om voor zichzelf te beginnen. “We waren net naar Jan’s broer in Canada geweest en tijdens die reis hadden we het er veel over gehad om voor onszelf te beginnen. Toen we hier over de Slachthuisweg wandelden, zagen we dat het bedrijfspand op nummer 63 te huur stond. Hij vroeg of ik er nog steeds achter stond en ik zei ja, mijn steun heb je.”

Jan en Diane meldden zich bij de Kamer van Koophandel. “Daar was een bijeenkomst voor startende ondernemers. Vanaf dat moment ging het eigenlijk heel snel. Op 2 januari 2007 hadden we alles rond bij de Kamer van Koophandel en waren wij de eerste ingeschreven startende ondernemer van 2007. We hebben binnen een maand hier alles klaargemaakt en zijn op 1 februari gestart.”

‘Het mooie is, Jan kent het oude sleutelen, maar ook alle nieuwe elektrische technieken’

Inmiddels runnen ze alweer 13 jaar Jan Dekker Autoservice. “We vullen elkaar heel goed aan”, vertelt Diana. Diana verzorgt onder meer de planning, zorgt dat alle regels in acht worden genomen en doet de administratie. Ze komt uit een echte ondernemersfamilie. Haar familie heeft een bedrijf in de binnenscheepvaart. “Ik heb het ondernemerschap met de paplepel ingegoten gekregen”, vertelt ze.

Leven voor de techniek

Jan is inmiddels al 45 jaar monteur. “Het mooie is, hij kent het oude sleutelen, maar ook alle nieuwe elektrische technieken. Het wagenpark is natuurlijk best veranderd in al die jaren. Soms hoeft hij maar een geluid van een auto te horen en dan weet hij al wat er aan de hand is. Jan leeft voor de techniek. Ik zeg wel eens hij heeft olie in zijn aderen.”

Trots op de 10!

Het stel hoopt nog heel wat jaren door te kunnen met hun bedrijf. “We hebben allebei veel plezier in het werk”, vertelt ze. “En we scoren een 10 met de beoordelingen op onze website en daar zijn we trots op.” Ook toen wij jullie vroegen welke garages in Hengelo jullie favoriet zijn, werd Jan Dekker Autoservice vaak genoemd. “Met name de goede contacten met de klanten, dat maakt ons werk zo leuk”, vertelt Diana. “Toen we vijf jaar bestonden hebben we een feest gegeven voor de klanten en met het 10-jarig bestaan weer. Als je dan ziet dat mensen de moeite nemen om te komen, daar krijg je energie van.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Autoservice Jan Dekker. Meer over Autoservice Jan Dekker ontdekken?

Autoservice Jan Dekker autobedrijven

Geopend08:00 - 17:00

Slachthuisweg 63, Hengelo

Bekijk meer:autobedrijven

adv.