Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij deze kluiswand in Hengelo haal je je pakketje af wanneer het jou uitkomt

Door Majorie Nijbroek 1 november 2019

Best handig dat je online iets kunt bestellen. Wat niet altijd even handig is, is dat er iemand thuis moet zijn als je pakketje wordt afgeleverd. En dat is soms best lastig plannen. Dan kun je je buren lief aankijken. Wat je ook kunt doen: het pakketje laten bezorgen op een plek waar jij het kunt ophalen wanneer het jou uitkomt. In een kluiswand bijvoorbeeld!

In Hengelo zit de Buren en dit bedrijf heeft een paar jaar geleden met de kluiswand iets nieuws geïntroduceerd in ons land.

Onbemand

We kennen al bemande afhaalpunten.Dan kun je je pakketje ophalen bij een winkel of een particulier. Maar de naam zegt het al, dat zijn bemande punten waarbij je afhankelijk bent van openingstijden en vaste afhaaltijden. Een kluiswand is een onbemand afhaalpunt. Hier haal je je pakketje af of retourneer je je pakje wanneer het jou uitkomt. En ja, dat kan ook ’s avonds laat. “Aan bemande punten zitten haken en ogen, de openingstijden bijvoorbeeld. Een kluiswand is de oplossing. Wij zijn in die zin altijd thuis”, zegt medewerker Bas ten Doeschot van de Buren.

Mariël Valley werkt nog maar net bij de Buren. Of ze daarvoor het fenomeen kluiswand al kende? Nee dus, bekent ze. “En meer mensen kennen het (nog) niet en dat is echt superzonde.” Want sinds ze zelf heeft ervaren hoe makkelijk het ook kan, is ze helemaal om. Mariël bestelt redelijk vaak online. Dan blijf je de hele middag thuis om te wachten op je pakketje, belt de bezorger pas helemaal aan het einde van de middag aan. Verloren uren. Ze maakt nu zelf ook gebruik van de kluiswand, die voor de ingang van het bedrijf aan de Demmersweg zit.

Code scannen en pakketje pakken

Het principe is simpel. Als je een pakketje bestelt, kies je niet voor ‘thuis bezorgen’, maar voor de Buren als afhaalpunt. Als de pakketbezorger jouw pakketje in de kluis heeft gedaan, krijg je een barcode toegestuurd. Je scant de code (of toetst op het schermpje de afhaalcode in) en het kluisje klikt open. Pakketje eruit, deurtje dicht en klaar. Net zo simpel is het om een pakketje te retourneren. Zodra de bezorger het pakketje uit ‘jouw’ kluis heeft gehaald, krijg je een bevestiging dat je pakketje aan de retourreis is begonnen.

In het filmpje laten Bas en Mariël zien hoe eenvoudig het werkt.

Hengeloër Robin Dragstra is eigenaar van de Buren. Hij heeft het concept bedacht en de afgelopen jaren verder ontwikkeld. Er werken nu zo’n 10 mensen bij het bedrijf.

In Hengelo staat een kluismuur aan de Demmersweg (met 58 kluizen) en bij Apotheek Hasselo in de Hasseler Es (met ruim 200 kluisjes). Je kunt er een apotheekrecept afhalen, maar ook een pakketje laten bezorgen of retourneren.

Je ziet ze steeds meer

En in ons land heeft het bedrijf inmiddels op 75 locaties van deze kluiswanden staan. In woonomgevingen, werkomgeving of onderweg (denk bijvoorbeeld aan een plek nabij een station). Wist je dat er zelfs al gekoelde kluisjes voor boodschappen bestaan? En sommige kluiswanden hebben ook een betaalterminal. Moet je een recept van de apotheek betalen? Dat kan ook via de kluismuur. Handig toch!

Sommige kluiswanden staan binnen, andere buiten. Moet jij een pakketje ophalen bij een kluis die binnen staat? Dan kun je met een code zelf de deuren openen. De Buren werkt samen met DHL en als alles volgens plan gaat, over een tijdje ook met andere pakketdiensten.

Cadeautje voor je partner

Een kluiswand is ook handig met het oog op de feestdagen. Stel, je hebt online cadeautjes besteld voor je partner of kinderen. Dan wil je vast niet het risico lopen dat ze hun eigen cadeautje in ontvangst nemen aan de deur. En je hoeft dus niet thuis te zijn. Kun je die tijd mooi besteden om alvast de boodschappen in huis te halen voor de feestdagen!

Lees ook:

cadeauwinkel Ibiza & More

Sandra opent nieuwe cadeauwinkel in Hengelo

Haar eigen winkel openen, het stond al heel lang op het verlanglijstje van Sandra Kleijsen. Ze kan e...
holtkamp lederwaren

Deze zaak in Hengelo heeft een erepenning gekregen

Tegenwoordig is Holtkamp Lederwaren gespecialiseerd in lederwaren. Maar wist je dat de zaak ooit beg...
Erik Baas

Erik stript oude caravans en verbouwt ze tot vintage glaravans

Tot voor kort ging Erik Baas elke dag strak in het pak naar zijn werk. Maar de Hengeloër heeft een o...

adv.