Hans Wachtmeester is enorm trots op zijn eigen afscheidshuis: ‘Altijd al een wens geweest’

Aangeboden door Hans Wachtmeester Uitvaartverzorging

Hans Wachtmeester Uitvaartverzorging
Hans Wachtmeester heeft nu ook zijn eigen afscheidshuis aan de Deldenerstraat 22 in Hengelo. Foto: indebuurt

Hans Wachtmeester (64) zou officieel over een paar jaar met pensioen mogen, maar aan stoppen denkt hij niet. “Ik mag dit werk zielsgraag doen”, zegt hij glunderend. “Daarnaast doe ik het te kort om er nu al afscheid van te moeten nemen.”

Hans heeft sinds 2012 zijn eigen uitvaartonderneming, genaamd Hans Wachtmeester Uitvaartverzorging. Daar is afgelopen februari een prachtig afscheidshuis bij gekomen waar nabestaanden in een huiselijke sfeer en in alle rust bij de overledene kunnen zijn. “Vroeger was dit monumentale pand het kostershuis van de naastgelegen Waterstaatskerk. Dat het een oud pand is, hebben we tijdens de verbouwing zeker gemerkt. Geen enkele hoek of muur is helemaal recht”, zegt de uitvaartondernemer lachend.

Een sfeervolle huiskamer

Over de inrichting van zijn afscheidshuis is goed nagedacht. “Je moet je gelijk op je gemak voelen als je hier binnenstapt. Daarom staan er een fijne bank en een comfortabele stoel, mag je koffie of thee pakken en muziek luisteren. Alles is voorhanden om je thuis te voelen. Mochten de nabestaanden behoefte hebben aan extra privacy, dan kan de opbaarruimte met een tussendeur worden afgesloten.” En eerlijk is eerlijk: Hans mag met recht trots zijn op het eindresultaat!

Lees verder onder de foto’s >

Recht doen aan het leven van de overledene

Deze uitvaartondernemer uit Hengelo straalt veel rust uit. Hierdoor voelen nabestaanden zich snel op hun gemak en kan Hans hen zo goed mogelijk begeleiden in het afscheidsproces. “Je wordt in die vijf dagen tijd even onderdeel van de familie. Het is belangrijk dat je samen met de nabestaanden toe kan werken naar het afscheid en dat zij afsluitend kunnen zeggen: ‘zo was het goed.’ Zij zijn degenen die afscheid nemen, niet ik. Ik doe mijn werk en dat is een uitvaart verzorgen die volledig aan jouw persoonlijke wensen voldoet.”

Naast mooie herinneringen ophalen, hecht Hans veel waarde aan het feit dat nabestaanden ook de andere kant van de overledene aanstippen. “Als mijn kinderen tijdens mijn uitvaart alleen maar in zouden gaan op mijn kwaliteiten, zou ik ze een draai om de oren geven”, zegt Hans met een knipoog. “Die mooie kant is slechts een gedeelte van mijn persoonlijkheid. Je moet tegelijkertijd ook trouw en eerlijk blijven aan het karakter van de ander, en daar horen ook onze eigenaardigheden bij. Op deze manier doe je recht aan het leven van de overledene.”

Lees verder onder de foto’s >

Een persoonlijk afscheid

Een afscheid is voor iedereen ingrijpend en emotioneel. Het is fijn als er dan iemand is die de zorg voor de uitvaart uit handen kan nemen. “Voor zover je die zorg uit handen wilt geven tenminste, want dat mogen nabestaanden zelf beslissen”, legt Hans uit. “Je hoeft niet zelf tijdens een uitvaart te spreken, dat kan ik ook voor je doen. En soms komt het voor dat een nabestaande vlak voor de uitvaart aangeeft het alsnog zelf te willen doen in plaats van dat ik het voordraag. Dat men in hun eigen kracht gaat staan, juich ik alleen maar toe.”

Kom naar de open dag

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het nieuwe afscheidshuis van Hans? Op zaterdag 2 juli vindt er een open dag plaats. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur is er de mogelijkheid om de ruimte aan de Deldenerstraat 22 te bekijken en meer informatie op te vragen over de diensten van Hans Wachtmeester Uitvaartverzorging. Het is niet nodig om je vooraf aan te melden, op deze dag geldt er een vrije inloop.

afscheidshuis Hans Wachtmeester
Hans Wachtmeester Uitvaartverzorging is gevestigd aan de Deldenerstraat 22 in Hengelo. Foto: indebuurt

Hans Wachtmeester Uitvaartverzorging

Deldenerstraat 22 , 7551 AG Hengelo

Meer informatie

Hans Wachtmeester Uitvaartverzorging

Deldenerstraat 22 , 7551 AG Hengelo

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Rene en Jeremy toveren antieke munten om in sieraden”

Rene en Jeremy toveren antieke munten om in sieraden

Ga naar “Vriendinnen Dorin en Linda startten hun bedrijf Snoepig: ‘Alles wat er aan snoep in de schappen ligt, proberen wij na te maken”

Vriendinnen Dorin en Linda startten hun bedrijf Snoepig: ‘Alles wat er aan snoep in de schappen ligt, proberen wij na te maken

Ga naar “Bistro Kees is een culinaire beleving: ‘we doen het nét even anders’”

Bistro Kees is een culinaire beleving: ‘we doen het nét even anders’

Aangeboden door Qredits

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Heinz sauzen 220 ml of Wijko satésaus 120 ml € 1,00”

Heinz sauzen 220 ml of Wijko satésaus 120 ml € 1,00

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Eastpak tas € 24,99”

Eastpak tas € 24,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Spijkerjasje € 22,99”

Spijkerjasje € 22,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Hollandse spinazie van € 1,49 voor € 0,79”

Hollandse spinazie van € 1,49 voor € 0,79

 • Geldig t/m 5 juli 2022
Ga naar “WC Eend toiletblok of Glade verfrisser van € 4,89 voor € 0,99”

WC Eend toiletblok of Glade verfrisser van € 4,89 voor € 0,99

 • Geldig t/m 5 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker”

Verkoopmedewerker

 • Norah Hengelo
 • Parttime
Ga naar “Coördinator Wonen”

Coördinator Wonen

 • PGVZ
 • Parttime
Ga naar “Oproepkracht Wijn”

Oproepkracht Wijn

 • HANOS
 • Parttime
Ga naar “Logistiek Medewerker”

Logistiek Medewerker

 • Fitwinkel Hengelo
 • Fulltime
Ga naar “Horecamedewerkers (Oproepkrachten”

Horecamedewerkers (Oproepkrachten

 • Schouwburg Hengelo
 • Fulltime/Parttime