Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Carina en Thomas verhuren ‘gekke’ poppen: ‘Het is altijd feest’

Door Miranda Nijland 25 januari 2019

Heb jij een familielid, vriend of kennis die binnenkort 50 wordt en een speciale verjaardag viert, maar ben je wel een beetje uitgekeken op de standaard Abrahams en Sarah’s in de tuin? Bij Gekkepoppen in Hengelo (gerund door Carina en Thomas) kun je kiezen uit meer dan 140 verschillende Sarah-poppen en Abraham-poppen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Office Sarah of Abraham met agenda en smartphone in de hand?

Carina en Thomas van Gekkepoppen rijden zeven dagen in de week door Twente en de Achterhoek, van Winterswijk tot Hellendoorn, om poppen of geboorteborden te halen of brengen. Zelf afhalen in Hengelo is uiteraard ook mogelijk. “Het begon zo’n negen jaar geleden”, vertelt Carina. “We hebben toen het bedrijfje van een kennis overgenomen”. De vraag nam steeds meer toe en we hebben vervolgens meer poppen besteld. Gekkepoppen begon te groeien. “Inmiddels hebben we 2 auto’s rijden.”
Ze runnen het bedrijf naast hun reguliere werk. “Thomas is wel minder gaan werken”, vertelt Carina. “Op een gegeven moment kregen we het zo druk dat het naast een fulltime baan niet meer te doen was.”

Geboorteborden

Inmiddels hebben ze de grootste keuze in klassieke en opblaas Abraham- en Sarah-poppen van Nederland. Je kunt bij Gekkepoppen.nl zelfs kiezen uit meer dan 70 Sarah’s poppen, meer dan 70 Abraham-poppen, maar ook voor geboorte zoals ooievaars op nest grote beschuiten en een opblaasbaby kun je er terecht. Daarnaast hebben ze ook een hele leuke nieuwe collectie van 25 verschillende geboorteborden: Nijntje, Woezel en Pip, Tijgertje, beertje, giraffe. Babyboom-avonden hebben ze ook wel eens meegemaakt. “We hebben al eens 6 of 7 geboorteartikelen op een avond verhuurd, zegt Carina.

Het allerleukste vinden Carina en Thomas dat ze altijd met vrolijke mensen werken. “Het is altijd feest”, lacht Thomas. “Rondom zo’n speciale verjaardag of geboorte zijn mensen altijd druk. Het scheelt de klant dan gewoon tijd als wij de poppen neerzetten en opblazen”, vertelt Carina.

Office Sarah

Bij een 50e verjaardag worden veelal de klassieke Abraham en Sarah-poppen nog gebruikt. Maar vind je dat helemaal niks? Er zijn nu ook supermoderne ‘Office Sarah’s’ met agenda en smartphone in de hand. En heb je een motorliefhebber in je omgeving? Carina en Thomas kunnen ook een Sarah of Abraham-opblaaspop op de motor leveren; deze is zelfs 220 cm hoog en 300 cm lang! Een pop in eigen kleding van de jarige aankleden kan ook. Als je de kleding van tevoren even langs brengt, zorgen zij dat de pop is aangekleed. Dat kan bijvoorbeeld ook in voetbal- of wielertenue.

Minder lawaai in de tuin

Om voor de buren het geluid van de luchtblower voor een opblaaspop zo min mogelijk hinderlijk te maken, worden de poppen door Gekkepoppen tegenwoordig standaard met geluidsreducerende box geleverd. Handig als je nogal eens last hebt van dat geluid!

Gekkepoppen op tv

BNNVARA heeft voor het programma Holland aflevering ‘tradities’ opnames bij Gekkepoppen in Hengelo gemaakt voor NPO3. Bekijk hier het fragment:


Meer over Gekkepoppen.nl ontdekken?

Gekkepoppen.nl feestartikelen

Langelermaatweg 197-51, Hengelo

Bekijk meer:feestartikelen

adv.