Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marc runt Fitpunt: ‘Ik wil mensen laten genieten van de mooie dingen van bewegen en ontspannen’

Door Miranda Nijland 6 september 2019

Je hebt het vast al wel gezien: het vernieuwde sportcentrum van Fitpunt op de hoek van de PC Hooftlaan en de Laan van Driene. Je vindt er meerdere specialismen onder 1 dak: fysiotherapie, diëtist, pedicure en podotherapie. Zij werken samen met het sportcentrum. Als je er binnenloopt, merk je dat de sfeer fijn en ongedwongen is.

Misschien heb je wel eens gesport in de ‘oude’ gymzaal op deze locatie. Als je opnieuw gaat kijken, zul je zien dat deze gymzaal evenals het hele gebouw een complete metarmorfose hebben ondergaan. Er is driehonderd vierkante meter bijgekomen en er zijn nu 2 grote sportzalen. Daarnaast is er een loungeruimte bijgekomen en vind je in de yogazaal een grote glazen wand van waaruit je op het naastgelegen groen kijkt.

Vernieuwd concept

Maar niet alleen is het gebouw veranderd, ook het concept van het sportcentrum is vernieuwd. Wat je precies kunt verwachten? “Kleinschalige groepslessen met persoonlijke aandacht aangevuld met body & mind, met meer ruimte voor meditatie en yoga, voeding en persoonlijke begeleiding”, vertelt Marc Haagsma, directeur van Fitpunt. “Dit aanbod willen we uitbreiden.” Je lichaam en geest in balans krijgen én houden, daar draait het om.”

En hoe mooi is het dan dat Marc dit aanbod kan uitbreiden met de partners Diëtistenpraktijk Vitalise, medisch pedicure Voetpunt Twente en Fit by Coen (sport)fysiotherapie? Samen gaan zij interessante bijeenkomsten organiseren. Zo is er binnenkort een workshop over ademtechnieken en komt er nog een bijeenkomst over voeding voor het slapen. Spreekt dit je aan, hou dan deze website in de gaten.

Persoonlijke aandacht

Marc Haagsma (44) nam het oudste bestaande sportcentrum van Hengelo 24 jaar geleden over. Behalve het sportcentrum waar je individueel kan sporten maar ook groepslessen kan volgen runt Marc ook een judoschool. Elf jaar geleden begon hij Judoschool Haagsma, een actieve en gezellige vereniging waar iedereen op z’n plek is. Zowel bij het sportcentrum als bij de judoschool staat persoonlijke aandacht centraal. Wat Marc het allerleukste vindt aan zijn werk? “Ik wil mensen laten genieten van de mooie dingen van bewegen en ontspannen.”

Wil je meer rust ervaren en (leren) ontspanning te integreren in het dagelijks leven? Dan is het aanbod van Fitpunt misschien wel wat voor jou. “Mensen die hieraan meedoen merken direct dat hun conditie, flexibiliteit en evenwicht toeneemt”, zegt Marc. “En ook mentaal doet het veel goeds. Het gaat ons om die combinatie: een soepel en sterk lichaam én meer rust in je hoofd. Want gezondheid begint bij balans.”

Zondag 15 september is er een open dag. Je kunt dan kennismaken met alles wat er bij Fitpunt wordt aangeboden.


Meer over Fitpunt ontdekken?

Fitpunt sportcentra

Gesloten08:45 - 12:00 |14:00 - 22:00

P.C. Hooftlaan 50, Hengelo

Bekijk meer:sportcentra

adv.