Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ellen van Mango: ‘Zodra mensen weer vrijheid ervaren, komt er een lach op hun gezicht’

Aangeboden door Mango hulpmiddelen & mobiliteit 18 september 2020

Misschien weet je het van mensen om je heen: het aanschaffen van een scootmobiel is niet zomaar iets. Velen moeten erg aan het idee wennen. Ellen van Puffelen, eigenaar van Mango mobility aan de Drienerstraat weet daar alles van. “Het is voor veel mensen een moeilijke stap. Maar zodra ze de vrijheid ervaren, krijgen ze weer een lach op hun gezicht.”

Ellen van Puffelen en haar man Peter runnen sinds 2016 het bedrijf Mango mobility Almelo. In december 2018 begonnen ze met Mango mobility aan de Drienerstraat in Hengelo. Een winkel waar je terecht kunt voor het kopen van een scootmobiel, driewieler, rolstoelen en rollator.

Vrijheid geven

Ellen richt zich met name op de verkoop en administratie. Peter houdt zich voornamelijk met name bezig met het technische gedeelte. Wat ze met hun bedrijf vooral willen bereiken? “Mensen vrijheid bieden”, vertelt Ellen. “Welke leeftijd je ook hebt, mobiel zijn en vrijheid ervaren is iets wat we allemaal willen. Als je steeds afhankelijker wordt van anderen in je mobiliteit, kan een scootmobiel heel veel uitkomst bieden. We willen weer vrijheid geven aan de klant”, vertelt Ellen.

“Mensen komen hier geregeld met een traan binnen, ze zien er dan best tegenop om een scootmobiel aan te schaffen. Als ze vervolgens een stukje proefrijden en je ziet hoe blij ze na die tijd zijn, daar doen we het voor.”

Wind door je haren voelen

Volgens Ellen en Peter heeft een scootmobiel voor mensen die minder mobiel zijn veel voordelen. “Je bent niet meer afhankelijk”, vertelt Ellen. “Je kunt weer lekker de wind door je haren voelen. Je kunt weer makkelijker je boodschappen doen en lange afstanden afleggen. En misschien wel het belangrijkste: je kunt weer meer genieten van alles om je heen.”

Ellen geeft als voorbeeld een man die al langere tijd niet meer kon vissen. “Nadat hij een scootmobiel had gekocht, kon hij zijn oude hobby weer oppakken. Maar we krijgen ook reacties van bijvoorbeeld opa’s en oma’s die weer met hun kleinkinderen naar de dierentuin kunnen en heel dankbaar zijn.”

Duo scootmobiel

Voor mensen die liever niet alleen op een scootmobiel rijden, is er een duoscootmobiel. “Ik had onlangs nog een vrouw in de winkel en zij wilde er graag weer op uit om te genieten van de natuur. Ze durfde echter niet alleen in een scootmobiel te rijden. Nu heeft ze met haar man een duo scootmobiel gekocht en kunnen ze er weer samen op uit.

Voor mensen die er graag een stukje toeren, heeft Ellen hele leuke routes samengesteld. “Ik houd zelf erg van fietsen en voor fietsers zijn er tal van routes. Zo kwam ik op het idee om routes te maken langs mooie plekken in de buurt voor mensen met een scootmobiel.” Deze routes kun je bij de winkel van Mango aan de Drienerstraat ophalen. Ellen zorgt dan voor een kop koffie en je kunt gelijk de banden van de scootmobiel laten oppompen.

Hoe het zit met onderhoud? Heb je een scootmobiel aangeschaft, dan zorgen ze bij Mango voor het onderhoud. “We halen het vervoersmiddel bij je thuis op en brengen het na onderhoud weer bij je terug”, zegt Ellen.

Ook huren kan bij Mango

Wil je graag wat mobieler zijn, maar vind je een scootmobiel kopen nog een stap te ver? Bij Mango kun je ook een scootmobiel huren. Kom gerust langs in de winkel en ervaar hoe het is door proef te rijden.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Mango hulpmiddelen & mobiliteit. Meer over Mango hulpmiddelen & mobiliteit ontdekken?

Mango hulpmiddelen & mobiliteit

Vandaag gesloten

Drienerstraat 59, Hengelo

Lees ook:

Leuk volgens local Rahanna: ‘Drienerstraat is de leukste winkelstraat’

De beste tips en leukste hotspots, die leer je kennen via locals. Want wie in een stad woont, werkt ...

adv.