Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Edwin zet ‘de kleine bank’ van zijn vader en opa voort: ‘Altijd in voor een praatje’

Aangeboden door Assurantiekantoor Seinen 20 november 2020

Zijn opa bemiddelde al heel veel jaren geleden in verzekeringen vanuit zijn huis in Enschede. Daarna nam zijn vader het over en verhuisde naar Hengelo. Nu voorziet Edwin Seinen (de derde generatie) van Assurantiekantoor Seinen/Regiobank vele Hengeloërs al heel wat jaren van advies in bank- en verzekeringszaken. Wat hij zo leuk vindt aan zijn werk? “Het persoonlijke contact met de mensen. Even een praatje maken en ze dan voorthelpen.”

Assurantiekantoor Seinen/Regiobank is een kantoor met een persoonlijke benadering waar je nog gewoon naar binnen kan lopen. Edwin had als kind al iets met cijfers. “Ik was altijd geïnteresseerd in het werk van de FIOD. Ik heb administratieve opleidingen gevolgd en mijn opa heeft heel lang in de verzekeringen gezeten.” Het was dan ook niet zo gek dat hij, na zijn opleiding, ook in het bank- en verzekeringswezen rolde. “Mijn vader is in 1989 met zijn kantoor aan huis overgestapt naar Hengelo. Mijn opa was toen al met pensioen en mijn vader vroeg of ik hem wilde ondersteunen.”

Overgang naar Regiobank

In die tijd was het nog het districtskantoor van de Centrale Volksbank. In 1989 werd het de Regiobank. Ook Edwin’s opa maakte de overgang van Centrale Volksbank naar Regiobank nog mee. “Hij was toen al gepensioneerd. Maar veel mensen die vroeger al klant bij hem waren (of de kinderen daarvan) zijn nog steeds klant bij ons. Ik hoor geregeld van mensen dat ze zich nog kunnen herinneren, dat mijn opa wekelijks bij hun ouders langskwam.” En zo sluiten de klanten die opa binnenhaalde, nu bij Edwin een zilvervlootrekening af voor hun kleinkinderen.

Tussen de woningen

Edwin’s vader ging twaalf jaar geleden met pensioen. Hij loopt nog geregeld bij het kantoor naar binnen om even bij te kletsen. “Toen we nog samen hier werkten, hadden klanten aan de telefoon altijd moeite om ons uit elkaar te houden”, blikt Edwin terug. “Wij schijnen hetzelfde te klinken, dus dan begon iemand een heel verhaal en dan moest ik diegene halverwege toch even duidelijk maken dat ze de verkeerde Seinen aan de telefoon hadden.”

Het team bestaat nu uit Edwin, Marleen, Martine en Nicole. “De dames runnen de bank en de verzekeringen samen”, vertelt Edwin. “Zij doen allen ook het volledige plaatje en kunnen daardoor ook heel gemakkelijk elkaars taken overnemen bij vakantie of ziekte.” Waar je Assurantiekantoor Seinen vindt? Aan de mooie Ingenieur M. Schefferlaan, tussen de woningen.

Tekst gaat verder onder de foto

Praatje maken

Wat Edwin het allerleukste vindt aan zijn werk? “Het contact met de mensen. Dat heb ik denk ik van mijn ouders. Even een praatje maken en ze dan helpen.” Dat persoonlijke contact is ook wat hem beweegt om de zaak met zoveel plezier voort te zetten. “Ik mag mensen helpen bij het zoeken naar de beste oplossing voor hun situatie. En op die manier kan ik ze ontlasten.” Dat betekent volgens Edwin vaak dat je meer doet dan er eigenlijk van jou gevraagd wordt. “Maar als je ziet dat de klant tevreden en blij is en je ook door mond -tot-mond reclame mensen aan je bureau krijgt, dan maakt dat alles goed.”

Sigarendoosje

Wat het werk nu heel anders maakt dan dertig jaar geleden? “Vroeger deed je in principe hetzelfde als nu”, vertelt Edwin. “Maar toen maakte je bijvoorbeeld notities op de achterkant van een sigarendoosje. Tegenwoordig moet vanuit overheidswege alles vastgelegd zijn, dat maakt het werk minder leuk. Maar dat zijn veranderingen die je ook terugziet in het onderwijs, politie, zorg en ga zo maar door.”

Coronatijd

Over ‘anders werken’ gesproken, dit jaar is, als gevolg van corona, het contact met de klant misschien nog wel meer een uitdaging geworden. “Wij hebben op kantoor plexiglas schotten voor de balie staan en in de spreekkamer dragen wij een beschermingsmasker”, zegt hij. Op deze manier willen Edwin, Marleen, Martine en Nicole zoveel mogelijk klanten blijven helpen zoals zij dat ook voor de coronatijd deden. Bereikbaar, dichtbij de mensen en altijd in voor een praatje.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Assurantiekantoor Seinen. Meer over Assurantiekantoor Seinen ontdekken?

Assurantiekantoor Seinen

Gesloten09:00 - 12:00 |13:00 - 17:00

Ingenieur M. Schefferlaan 49, Hengelo

adv.