De (halve) Sarahs en Abrahams van Marloes gaan het hele land door

Marloes Grootoonk

Word je 25 en woon je hier in Twente? Grote kans dat je op je verjaardag een halve pop of spandoek bij je huis ziet staan. Deze traditie is hier populair. Staat er in jouw tuin die dag een 3 meter hoge opblaasbare halve Sarah of Abraham, dan is de kans vrij groot dat ie eigendom is van Marloes Grootoonk. 

Marloes en haar man Ruben runnen het verhuurbedrijf halveabraham.nl.

“Het begon allemaal 7 jaar geleden”, vertelt Marloes. Een vriendin werd 25 jaar en Marloes en haar vriendinnen knutselden van alles in elkaar voor de jarige job. “We waren er vrij druk mee en moesten er ook best veel voor aanschaffen. Toen dacht ik: daar kunnen we vast iets anders voor bedenken.”

Lekker handig

Ze struinde het internet af en kwam een opblaasbare halve Abraham en de vrouwelijke tegenhanger tegen. “Die heb ik gekocht”, vertelt ze. “Mooi handig voor de volgende verjaardagen.” De domeinnaam halveabraham.nl bleek ook nog vrij te zijn.

Haar jongere broers voetbalden allebei. Was er een team- of clubgenoot die 25 werd – en dat kwam nogal ’s voor – dan konden de broertjes Olde Dubbelink de halve Abraham van Marloes wel leveren. En zo groeide en bloeide het bedrijfje van Marloes gestaag. “Er was echt een markt voor.”

Een zolder vol

En dat blijkt! We zijn nu 7 jaar verder en het is niet bij één halve Abraham en Sarah gebleven. De zolder van Marloes en Ruben ligt goed vol. Met halve en hele Abrahams en Sarahs, met opblaasbare baby’s, verkeersborden en ooievaars. Opgevouwen zijn de figuren van het formaat opgerolde slaapzak.

Fluitje van een cent

Opgeblazen zijn de poppen bijna 3 meter hoog. Is het opzetten lastig, vragen we Marloes. Helemaal niet, horen we. Het is een fluitje van een cent! Uitrollen, een verlengsnoertje pakken en de airblower aansluiten, de spantouwen en haringen vastmaken en that’s it! In een mum van tijd staat de pop op z’n plek, laat Marloes zien.

Ze heeft haar klanten voor de halve Abrahams en Sarahs voornamelijk in Twente, de Achterhoek en Brabant. Want hier is het een traditie om de tuin van een 25-jarige te versieren, elders in het land is dat veel minder. De andere opblaasfiguren uit het assortiment van haar verhuurbedrijf gaan wel het hele land door, vertelt Marloes. “We hebben zelfs al een bestelling vanaf Ameland gehad.”

Mooi op tijd

Het telefoontje dat ze vorige maand kreeg, kun je ook wel opmerkelijk noemen. “Er was iemand die vroeg hoe lang je van tevoren een Sarah moest bestellen. Hij wilde hem voor februari bestellen. Voor februari 2019, best heel opmerkelijk”, lacht Marloes.

Regelmatig wordt er wel eentje aan de Buizerdhof opgehaald of verstuurd. Verstuurd ja, want dat doen Marloes en Ruben sinds 3 jaar ook. “Je kunt ze vrij compact verpakken in een box.” Bij in de box gaat ook een retourbon, zodat je het pakketje – als het feest is geweest – heel simpel kunt terugsturen.

Afhaalpunten

Behalve in Hengelo heeft verhuurbedrijf halveabraham.nl afhaalpunten in onder meer Almelo, Oldenzaal, Deventer en Winterswijk. Woon je daar in de buurt, dan haal je daar gewoon je opblaasfiguur op.

Meer weten over het bedrijf van Marloes? Kijk dan ’s op haar website.

halveabraham.nl

Buizerdhof 54, Hengelo

Nu geopend

Meer informatie

halveabraham.nl

Buizerdhof 54, Hengelo

Nu geopend

Meer informatie

halveabraham.nl

Buizerdhof 54, Hengelo

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Sandra maakt raamdecoratie op maat: ‘Ik weet vaak wat mensen zoeken nog voor ze het zelf weten’”

Sandra maakt raamdecoratie op maat: ‘Ik weet vaak wat mensen zoeken nog voor ze het zelf weten’

Aangeboden door Qredits

Ga naar “Deze Hair Boutique met topstylisten is jarig! ‘Je voelt je hier meteen thuis’”

Deze Hair Boutique met topstylisten is jarig! ‘Je voelt je hier meteen thuis’

Aangeboden door J.M. Hair Boutique

Ga naar “Rutger van Auto Garage Hengelo: ‘Hier vind je het beste van twee werelden’”

Rutger van Auto Garage Hengelo: ‘Hier vind je het beste van twee werelden’

Aangeboden door Qredits

rutger autogarage hengelo

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50”

Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

  • ALDI
  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Ierse Riblappen € 4,99”

Ierse Riblappen € 4,99

  • Jumbo
  • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10”

Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10

  • Jumbo
  • Geldig t/m 6 december 2022