Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jeroen Brok: ‘Niets is mooier dan de klant begeleiden op zoek naar een nieuw interieur’

Aangeboden door Brok Interieur 7 december 2018

Als we het hebben over zaken die al heel lang in Hengelo zitten, hoort Brok Interieur zeker in dat rijtje thuis. Eigenaar Jeroen Brok runt de moderne woonspeciaalzaak op de plek waar zijn vader Frans 86 jaar geleden begon.

Als je bij Brok binnenloopt, zie je de oude werkbank van Frans Brok nog staan. Hij begon 86 jaar geleden als meubelmaker en dat nog wel in de crisisjaren. Hij maakte in zijn vrije tijd tafels en stoelen voor vrienden en bekenden en begon al snel zijn eigen meubelmakerij. “Hij leerde het vak van meubelmaker Oude Reimer. Oude Reimer zat toen aan de Deldenerstraat. Mijn vader had zijn werkplaats in die tijd aan de Oude Postweg.”

Met de handkar

Het ouderlijk huis van oprichter Frans Brok aan de Bothastraat werd de eerste showroom. Wilde iemand een bed proberen, dan werd het bed in de tuin in elkaar gezet. Later werd het huis omgebouwd tot winkel voor meubels en woninginrichting. Bestellingen werden met de handkar zelfs tot buiten Hengelo gebracht. In 1941 trouwde Frans en hij ging met zijn vrouw naast de zaak wonen.

In 1968 liet Frans een werkplaats met magazijn bouwen aan de Cronjéstraat. “Elke 5 jaar breidde hij het pand uit.” In de jaren zeventig opende een tweede zaak voor tapijten en bedden. In 1987 werden de panden aan de Bothastraat en Drienerstraat gesloopt en werd een nieuw pand gebouwd. Twee jaar later opende Brok een derde zaak: Brok Woontextiel.

Economische crisis

Hoe mooi: zijn beide zoons Gerard en Jeroen kwamen in de jaren 60 en 70 in de zaak. Oprichter Frans stopte in 1976, maar bleef nog lange tijd met het bedrijf verbonden. Hij overleed in 1993, op 83-jarige leeftijd. Zoon Gerard stopte in januari 2001 en droeg de meubelzaak over aan zijn broer Jeroen. “In 2001 sloeg de economische recessie ook toe in onze meubelbranche. Toch is het ons gelukt het hoofd boven water te houden.”

Misschien kun je je nog herinneren dat Schipholt Verlichting vroeger naast Brok zat. De firma Brok kocht dit winkelpand er in 2004 bij. De hele meubelzaak werd dat jaar grondig gemoderniseerd. “Internet en persoonlijk interieuradvies bij de klant thuis zorgden ervoor dat we mindere vierkante meters verkoopruimte nodig hadden”, aldus Jeroen. Inmiddels alweer een tijdje zijn Wonen Slapen & Textiel samen onder één dak.

Foto: Brok Interieur

Vertrouwen in de toekomst

De toekomst ziet hij met vertrouwen tegemoet. “We krijgen de laatste tijd ook steeds meer jongere klanten, ook van ver buiten Hengelo. Natuurlijk kun je tegenwoordig overal online je meubelen bestellen. Maar ook wij profiteren van online, onze meubelen gaan door heel Nederland.”

Jeroen vindt het contact met de klanten het allerleukste aan zijn werk. “Vorig jaar werden we benaderd door een klant. Deze man had nog een kastje staan die mijn vader had gemaakt. Dit kastje heeft nu een plekje in de zaak”, vertelt Jeroen. “Er is niets mooier dan de klant meenemen op zoek naar een nieuw interieur. Mensen blij maken met een nieuw interieur en dat stuk advies geven, daar doen we het voor.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Brok Interieur. Meer over Brok Interieur ontdekken?

Brok Interieur woonwinkels

Vandaag gesloten

Drienerstraat 47, Hengelo

Bekijk meer:woonwinkels

adv.