Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nog eventjes aanpassen als je wil zwemmen bij het Twentebad

Door Miranda Nijland 17 juli 2019

Misschien heb je het al gezien, sinds anderhalve week kun je je onder meer in een kleedcabine in een grote tent omkleden als je bij het Twentebad baantjes wil zwemmen. Hoe het nu precies zit met het omkleden, zetten wij nog even voor je op een rij.

De grote garderobes zijn sinds deze week echt gesloten voor renovatie. Het 25m wedstrijdbad is ook bijna leeg.

Waar kun je je nu omkleden?

Er is een tijdelijke kleedruimte geplaatst op het brede pad naast de glijbanen. Deze ruimte kan onder andere bereikt worden via het recreatiebad. Hier vind je ongeveer 24 1-persoons kleedcabines.

Daarnaast zijn de groepskleedruimtes in het sportbad vaker open, ook als je individueel wil zwemmen en er zijn nog een aantal tenten als groepskleedruimte neergezet. Mocht je dit niet handig vinden, kun je je natuurlijk altijd thuis al omkleden.

Tijdelijke oplossing

De nieuwe garderobe maakt deel uit van de laatste fase van de grote renovatie van het Twentebad. De kleedruimten worden eerder aangepakt, omdat ‘de weersomstandigheden in de maanden november en december een te groot risico vormen’. Nu kan de nieuwe garderoberuimte bovendien half september al klaar zijn (na acht weken klussen) Aan het eind van het jaar zou de doorlooptijd van de werkzaamheden twaalf weken zijn.

Goed nieuws

Het goede nieuws voor het Twentebad is dat er een nieuw ontwerp komt voor voor het parkeren (meer ruimte) en de verkeersveiligheid rond het bad. Deze wens lag er al lange tijd. Maar nu vorige week de gemeenteraad de kadernota 2020-2023 unaniem heeft vastgesteld, komt er ook geld om dit plan uit te voeren.

Foto's: Facebook Twentebad

Lees ook:

Opgelet! Tijdelijk andere kleedruimtes bij Twentebad

Het kan je niet ontgaan zijn. Ben je onlangs nog bij het Twentebad geweest, dan heb je vast gezien d...

Dit gaat er nog gebeuren bij het Twentebad

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gezien, is er de afgelopen tijd veel verbouwd bij het Twentebad. Zo...
Twentebad

Toen in Hengelo: het Twentebad zoals het er jaren terug uitzag

Je weet vast dat er wordt gewerkt aan het Twentebad. We hebben er al een paar keer over geschreven. ...

adv.