Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw bij de Twentse Bierbrouwerij: de Twentse Biertuin (en die is coronaproof)

Door Majorie Nijbroek 30 mei 2020

Ook de Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal zit al maanden dicht vanwege de corona. Maar dat wil niet zeggen dat alles er stil heeft gelegen. Zeker niet! De horecagelegenheid gaat maandag 1 juni weer open en vanaf dan zie je er iets nieuws: de Twentse Biertuin. En die is geheel coronaproof. 

Groene omgeving, een zonnetje, laid-back sfeertje, live muziek, een glas Twents bier dat je haalt in de Beertruck en grillmasters die low & slow BBQ-food voor je bereiden. Zie je het voor je? Nou, dat is dus exact wat je vanaf maandag 1 juni kunt verwachten in de  biertuin. De tafeltjes in de biertuin zijn op ruime afstand van elkaar neergezet zodat je de 1,5 meter afstand prima kunt bewaren.

Op Tweede Pinksterdag maandag 1 juni gaat de horeca open en vanaf dan is ook de Twentse Biertuin geopend. Als extraatje klinkt er op de openingsdag live muziek van Krap Bie Kas.

Goed om te weten:

  • Je kunt niet reserveren; vol is vol
  • Het is verplicht om aan een tafel te zitten
  • Binnen 1,5 meter mogen maximaal 2 personen zitten, tenzij het een gezamenlijke huishouding betreft

Heb je een plekje gevonden in de biertuin, dan scan je de QR-code die op je tafeltje staat. Je stelt vervolgens je bestelling samen. Je kunt alleen een drankje doen, maar ook wat kiezen van de kaart. Daarop staan onder meer spareribs en een Pulled Pork-burger, ook kun je een bittergarnituur of nacho’s bestellen. Je rekent af met de app van je eigen bank. Je bestelling wordt aan tafel gebracht.

Openingstijden

De Twentse Biertuin is iedere week geopend van donderdag tot en met zondag. De openingstijden in de eerste week zijn als volgt:

maandag 1 juni 12.00 uur
donderdag 4 juni 16.30 uur
vrijdag 5 juni 15.00 uur
zaterdag 6 juni 14.00 uur
zondag 7 juni 12.00 uur

Terraswacht

En hou je toch de anderhalve meter afstand niet in de biertuin? Er is een terraswacht die toezicht houdt! Als je het filmpje hieronder bekijkt, snap je dat je dat met een vette knipoog moet zien.

Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal heeft dit filmpje online gezet:

TWENTSE BIERTUIN Druk bezig met de voorbereidingen van de Twentse Biertuin. Helemaal Corona-proof. Inclusief terraswacht 😜. Met wie kom jij een poar neemn? #biertuin #coronaproof #supportyourlocal #anderhalvemeter #poarneemn #twentsebierbrouwerij

Posted by Twentse Bierbrouwerij on Wednesday, 27 May 2020

Blagenbos

Je kinderen hoeven zich geen moment te vervelen. Die vermaken zich vast prima in het Twents Blagenbos. Daar schreven we al eerder dit artikel over:

blagenbos

Nieuw bij Twentse Bierbrouwerij: lekker spelen in het Twentse Blagenbos

Grote kans dat je kinderen staan te juichen als je voorstelt om een terrasje te pakken bij de Twents...

Meer over

Bedrijvigheid

adv.