Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Juwelierszaak Jonge Poerink is vernieuwd en zo ziet het eruit

Door Miranda Nijland 27 augustus 2019

Je ziet ze niet zo heel veel meer: zaken die al bijna een eeuw bestaan in Hengelo. Juwelier Jonge Poerink bestaat al sinds 1928 en eigenaren Judith en Jeroen hebben hun zaak onlangs nog verbouwd.

Met succes, want wát is het mooi geworden. Judith:  “De wens om te vernieuwen was er al langer. We hebben de inrichting huiselijker gemaakt. Het voelt nu ook een beetje alsof ik door mijn huis loop”, vertelt Judith. “Ook van klanten krijgen we hele positieve reacties. Wat wij wilden uitstralen, een warme, huiselijke sfeer, dat zien klanten ook terug in de nieuwe inrichting.”

Geschiedenis

Gerrit Jonge Poerink begon in 1928 de zaak aan de Enschedesestraat. Na het bombardement in 1945 is de winkel verplaatst naar de huidige locatie Telgen 5. Het stokje werd in 1971 doorgegeven aan Henk en Hanny Jonge Poerink. In 2001 nam de derde generatie het over: zoon Jeroen en Judith Jonge Poerink kwamen aan het roer. Inmiddels heeft ook dochter Joyce de juweliersopleiding in Schoonhoven afgerond. “Heel veel klanten weten nog dat ik in de zaak kwam”, vertelt Judith. “En nu worden ze alweer geholpen door onze dochter.”

Handgemaakte sieraden

Het team van Jonge Poerink bestaat uit 7 dames, waaronder 2 goudsmeden. “We hebben een ontzettend leuk team”, vertelt Judith.  Jonge Poerink heeft het assortiment uitgebreid met een nieuwe collectie handgemaakte sieraden: JÓLIORO, gemaakt door goudsmid Lisa.  Ook zij volgde evenals dochter Joyce de vakopleiding tot goudsmid.

Nieuwsgierig geworden naar de vernieuwde zaak? Neem dan snel een kijkje aan de Telgen 5.


Meer over Juwelier Jonge Poerink ontdekken?

Juwelier Jonge Poerink juweliers

Gesloten09:30 - 17:00

Telgen 5, Hengelo

Bekijk meer:juweliers

Lees ook:

Hands for Hair

Verhuisnieuws! Kapsalon Hands for Hair naar nieuwe plek in centrum

We hebben een verhuisnieuwtje! Hands for Hair gaat na vele jaren de vertrouwde locatie verlaten. Je ...

Oh nee! Mariska stopt na 18 jaar met haar winkel ZiZi Charmain

Wat jammer! Na 18 jaar stopt Mariska met haar winkels ZiZi Charmain en Rinascimento aan de Markt. He...

adv.