Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In dit pand aan de Nieuwstraat opent Lara een atelier

Door Majorie Nijbroek 28 oktober 2020

Als je door de Nieuwstraat loopt, heb je misschien al gezien dat er volop bedrijvigheid is op nummer 51. Het pand stond lang leeg, maar aan de belettering kun je zien dat hier een atelier komt. Het wordt de nieuwe werkplek van beeldend kunstenaar Lara Vos.

Lara maakte haar ruimtelijke objecten van metaal, koper en zink de afgelopen 2,5 jaar vanuit De Bataafse Kamp. Zoals je vast wel hebt gehoord, krijgt de voormalige middelbare school een nieuwe bestemming. Het schoolgebouw wordt verbouwd en er komen appartementen in.

Part of the deal

De kunstenaars en ondernemers die hun werkruimte cq bedrijfje in de school hebben, moesten dus op zoek naar een nieuwe ruimte. “Dat weet je als je anti-kraak woont. Dat is part of the deal”, vertelt Lara. De anderen verhuizen samen naar de leegstaande Weusthagschool. Lara gaat niet mee. Zij ruilt haar atelier in de school in voor een plek in het centrum.

Welbions heeft aan de Nieuwstraat drie panden flink opgeknapt. Lara verhuist naar één van die panden, het pand rechts naast Makka Bikes. De verbouwing van haar nieuwe woon- en werkruimte is zo goed als klaar. Want net als in de Bataafse Kamp gaat Lara ook hier wonen en werken in één ruimte. Dat is wat ze het liefste doet: haar werkruimte integreren in haar leefomgeving.

Maandag moet Lara haar sleutels van de Bataafse Kamp inleveren. Deze week is ze druk om haar spulletjes in te pakken en over te huizen naar de Nieuwstraat.

Afscheid voelt dubbel

Het wordt een afscheid met gemengde gevoelens van De Bataafse Kamp. Het is een plek waar ze 2,5 jaar lang met heel veel plezier heeft gewoond en gewerkt. En het supergoed heeft gehad met de mensen die er ook zaten. “Het is dus heel dubbel. Ik heb het hier zó mooi gehad. Maar ik ga ook weer naar een mooie plek.”

Vijlen en hameren

Als je over pakweg een week langs de Nieuwstraat 51 loopt, kun je Lara waarschijnlijk al wel aan het werk zien op haar nieuwe plek. De werkruimte komt aan de straatkant, dus goede kans dat je haar kunt zien knippen, vijlen en hameren aan haar werkbank. Want die krijgt een prominente plek in het nieuwe atelier.

Lees ook:

Bataafse Kamp

Sleuteloverdracht van de Bataafse Kamp

Zoals je waarschijnlijk wel hebt meegekregen, wordt de Bataafse Kamp verbouwd. In de voormalige midd...
Remco Donker

Remco werkte bijna 5 jaar aan dit schilderij en nu is het klaar

Zo hey, dát was een flinke klus. Wat heeft Remco Donker onwijs veel uren aan zijn schilderij gewerkt...

Meer over

Bedrijvigheid

adv.