Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gespot: in deze prachtige, oude boerderij schuilt iets héél tofs

Aangeboden door Erve Groot Avest 28 maart 2019

Kom je weleens in Oele? Dan kun je niet om de prachtige boerderij van Erve Groot Avest van Remco en Miranda Brandt heen. Je komt hier heerlijk tot rust en in de winkel op het erf van de familie kun je een (h)eerlijk stuk vlees halen.

Als je wel eens door Oele fietst of rijdt, ben je er misschien wel eens langsgereden: Erve Groot Avest. Herkenbaar aan het bord aan het Oelerschoolpad weg. En wat is het er prachtig! Van welke kant je ook komt aanrijden, je belandt meteen in een groene (rustgevende) oase.

Miranda en Remco namen de boerderij over om er een vleesboerderij van te maken. De Stichting Twickel, waartoe de boerderij met de herkenbare zwart-witte luiken behoort, gaf hun daar de kans voor. Miranda leerde het vak in de slagerij van haar vader Gerard Harink aan de Woltersweg in Hengelo. De slagerij sloot kortgeleden de deuren, maar vader Gerard helpt nog vier dagen in de week op de boerderij. Remco leerde het boerenvak bij het melkveebedrijf van zijn grootouders.

Blonde d’Aquitaine koeien

Remco en Miranda houden zo’n 60 Blonde d’Aquitaine, koeien uit Frankrijk. Het vlees van deze koeien staat bekend om een unieke kwaliteit met weinig vet, een mals en smaakvol stuk vlees zonder toevoegingen waarvan je weet waar het vandaan komt. De koeien worden dagelijks gevoerd met goede kwaliteit voer, waaronder mais van het eigen erf. De koeien grazen in de zomer in de wei, rondom de boerderij.

Veel aanbod

Het vlees is in de boerderijwinkel verkrijgbaar, maar kan ook bij je worden thuisbezorgd. Miranda maakt ook diverse vleesschotels, worstpakketjes, salades, koude en warme buffetten, borrelhapplankjes en nog veel meer en ze verzorgt geregeld groepsmaaltijden op het erf. Dat kan een barbecue zijn of een workshop die je samen met een groep volgt tijdens bijvoorbeeld een mooie wandeling door het buurtschap. Of in combinatie met een bezoek aan de watermolen. In de boerderij is een plekje gecreëerd waar je ook kan overnachten. Miranda en Remco hebben daar een prachtige Bed & Breakfast gemaakt.

 

Een rustgevende plek, maar Miranda en Remco hebben volop werk. Inmiddels krijgen ze behalve van vader Gerard ook goede hulp van zoon Michiel (9). Veel klanten uit onder meer Hengelo, Delden, Bentelo en Beckum weten de weg naar de boerderijwinkel te vinden of bestellen online. “Onlangs hebben we de Twentse Bierbrouwerij en restaurant Het Witte Paard er ook als klant bijkregen”, vertelt Miranda enthousiast. “En het is flink aanpakken, maar het voordeel is dat we alles vanuit huis kunnen doen.”


Meer over Erve Groot Avest ontdekken?

Erve Groot Avest slagers

Gesloten10:00 - 17:00

Oelerschoolpad 14, Hengelo

Bekijk meer:slagers

adv.