Chocolade biertje? Je kunt het proeven tijdens het Twents Speciaalbier Festival

Door Miranda Nijland 4 juni 2019

Wat is er nou lekkerder dan een verfrissend glas bier in het zonnetje? Of om verschillende biertjes te proeven op een mooie locatie? Zondag 9 juni, eerste pinksterdag, kun jij heel veel speciaalbieren proeven tijdens de achtste editie van het Twents Speciaalbier Festival. Dit jaar op de gloednieuwe locatie van de Twentse Bierbrouwerij aan de Haaksbergerstraat. 

Het bier barst uit zijn voegen bij het Twents Speciaalbier Festival bij de Twentse Bierbrouwerij. En dit jaar op een nieuwe locatie. De boomgaard van het nieuwe pand van de Twentse Bierbrouwerij aan de Haaksbergerstraat wordt omgetoverd tot een bierwalhalla. Dit jaar zijn er meer dan 100 speciaalbieren te proeven, je kunt dansen op gezellige livemuziek en smullen van de Twentse Black Angus en heel veel andere lekker gerechten.

Het Twents Speciaalbier Festival is het oudste bierfestival van Twente. En het is ook het meest bezochte bierfestival van de streek.

Chocolade biertje

Wat dacht je bijvoorbeeld van een chocolade biertje? Brouwerij Boegbeeld neemt ‘Sjekladebol’ mee naar Twents Speciaalbier Festival 2019. Deze is vernoemd naar de heerlijke Bossche lekkernij vol van smaak met romige chocolade mouten, ruwe cacao & vanille. Misschien is dit biertje voor jou weggelegd?

Niet alleen bier

Benieuwd welke bieren je nog meer kunt proeven? Check hier de bierlijst. Proeven kun je natuurlijk doen in een speciaal proefglas. Dit glas mag je na afloop houden. Inleveren kan natuurlijk ook, dan krijg je het statiegeld terug! En heb je trek gekregen? Behalve heel veel bieren kun je ook heerlijk streetfood proeven op het Twents Speciaalbier Festival? Vanaf de smoker worden de lekkerste bbq-gerechten bereid.

Kids Playground

En terwijl jij van je biertje of andere drankje nipt, vermaken je kids zich vast prima in de Kids Playground.

Handig om te weten

De Twents Bierbrouwerij is makkelijk te bereiken met auto, fiets en openbaar vervoer. Buslijn 53 richting Haaksbergen stopt pal voor de ingang van het restaurant. En hoe fijn, veel kans dat je de volgende dag, tweede pinksterdag, vrij bent. Kun je lekker uitbrakken!

Wat: Twents Speciaalbier Festival
Waar: Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal, Haaksbergerstraat 51
Wanneer: zondag 9 juni, 14.00 – 20.00 uur
Kosten: entree gratis.

Foto’s: Tessa Heijmer


Meer over Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal ontdekken?

Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal speciaalzaken

Gesloten12:00 - 22:00

Haaksbergerstraat 51, Hengelo

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.