Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Carla en Femke beginnen mobiele fashionshop: ‘Het loopt nu al storm’

Door Majorie Nijbroek 16 september 2020

Online winkelen? Nee, daar houden Carla Lammerts en Femke Wigger niet van. Tenminste niet als het om online kleding shoppen gaat. De twee zijn een mobiele fashionshop begonnen. Een gouden greep, want de agenda stroomt in hoog tempo vol.

Hoe de twee elkaar kennen? “We zijn al 35 jaar vriendinnen”, vertelt Femke. Ze delen veel dezelfde interesses, daarnaast zijn ze allebei ondernemend. “We wilden altijd al wat samen doen, maar het kwam er nooit van”, zegt Carla.

Nu is het moment

Tot ze deze zomer met een wijntje op het dakterras bij Femke zaten. Allebei hadden ze hetzelfde idee: áls we een keer wat willen, moet het nu toch wel een keer gebeuren. Over wát ze dan samen wilden beginnen, daar waren ze het eigenlijk best snel over eens. Ze zijn allebei gek op fashion en styling. Van online shoppen moeten ze niets hebben. “Kleding moet je zien, voelen en aanpassen”, zegt Carla.

Wat ook meespeelt, is dat in de coronatijd de gezelligheid van het winkelen grotendeels is weggevallen. “Je gaat nu niet gezellig winkelen. Overal je handen desinfecteren, afstand houden, lange wachtrijen. Nee, je gaat nu niet voor je plezier shoppen.”

Met plezier shoppen

En dat plezier in shoppen, dát willen de vriendinnen teruggeven. Hoe ze dat doen? De dames van Combi Crew, zo heet hun bedrijf, komen bij je thuis en nemen rekken vol kleding en wat accessoires (zoals riemen en oorbellen) mee. Jij nodigt dan een groepje vriendinnen, zussen of buurvrouwen uit en dan begint de fun: kleding kijken, voelen, passen en je laten adviseren door Carla en Femke. Als extraatje mag je als gastvrouw voor 50 euro kleding uitzoeken. De kleding zelf is prima betaalbaar.

Tekst gaat verder onder de foto’s

De eerste kledingparty was een doorslaand succes. Het mooiste compliment? Dat dames met kledingstukken naar huis zijn gegaan die ze in een winkel nooit zouden (durven) passen of kopen. Omdat ze zich in een winkel niet happy voelen om dat kledingstuk te passen dat normaal gesproken niet hun kleur, stofje of model is.

Uiteraard werken de dames volgens de regels van het RIVM en is een kledingparty coronaproof. De groepen zijn niet te groot (circa zes) en er wordt afstand gehouden.

Naar Den Haag

De dames zijn verrast dat Combi Crew meteen zo goed loopt. “Het loopt storm”, klinkt het enthousiast. De reacties zijn hartstikke positief en van alle kanten komen boekingen binnen. “We hebben al een vraag gehad of we dit alleen in het oosten doen en of we ook naar Den Haag willen komen”, lacht Carla. Maar nee, dat gaat ‘m niet worden. De vraag in Hengelo en omliggende plaatsen is al groot genoeg.

Wil jij met je moeder en zussen, je vriendinnen of je tennisclubje ook een avondje ongedwongen en gezellig kleding kijken en kopen? Dat kan. Je kunt bellen/appen met 06-20503330 (Carla) of 06-46325661 (Femke), een mailtje sturen ([email protected]) kan ook.

Lees ook:

Esther

Esther maakt tassen van kledingstukken van overleden personen als aandenken

Stel je bent een dierbare verloren en hecht nog veel waarde aan zijn of haar kleren of spullen. Vaak...
Sam & Zo

Nieuw: tweedehands kinderkledingwinkel geopend in Hengelo

Hé leuk, aan de Mechelenstraat in de wijk Slangenbeek zit een nieuwe winkel. Sam & Zo staat er op he...

Ellen van ELLEN Stoffen: ‘Als je zelf kleding maakt, heb je altijd iets unieks in de kast’

Je vindt ze niet veel meer in onze regio: stoffenzaken. In Hengelo hebben we er nog één en die is da...

adv.