Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toch nog vakantiegevoel: hier in Hengelo waan je je in Frankrijk

Door Majorie Nijbroek 29 mei 2020

Het lijkt erop dat we deze zomer niet en masse met de caravan over de route du soleil zullen rijden. Daar heeft De Appel iets op bedacht. Bij het eetcafé proef je de komende weken het ultieme Frankrijk-gevoel. Vive la France!

Frankrijk is de meest geliefde vakantiebestemming van Nederlanders. Maar om ervan te proeven, hoef je er helemaal niet naar toe. Ook in Hengelo kun je de komende twee weken die typische Franse sfeer ervaren.

De Appel heeft deze hele zomer thema(vakantie)weken. En eerst is vakantieland Frankrijk aan de beurt. De komende weken zie je de Eiffeltoren buiten staan bij De Appel. Er staan palmbomen en binnen klinken Franse chansons. En de kaart is aangepast aan het thema. Zo kun je een Frans driegangenmenu bestellen en uiteraard een baguette of een kaasplankje.

Door naar Duitsland

Na twee weken is het een en al Duitsland dat de klok slaat bij De Appel. Daarna volgen Mexico, Spanje en Griekenland.

Maar eerst waan je je in vakantieland Frankrijk. Beaucoup de plaisir!

Groter terras

Terras mogen (onder voorwaarden) de komende tijd worden verruimd, daarvoor heeft de gemeente groen licht gegeven. Eetcafé De Appel mag aan de overkant van de straat – op de hoek van de Enschedesestraat en Drienerstraat – een tijdelijk terras inrichten. Daarom zie je daar nu tafeltjes met (twee) stoelen op anderhalve meter afstand van elkaar staan. Het terras is zo’n 80 vierkante meter groot en mag er tot 1 september blijven. De Appel heeft op deze manier toch de normale hoeveelheid terrasplaatsen, rond de 200.

Bekijk ook:

Beach Club

Nieuw bij Bar Simoon: de Beach Club

Net als al haar horeca-collega's kan Simone Franken niet wáchten tot de horeca weer open mag. Zoals ...

Uit eten of terrasje pakken in Hengelo: zo ziet dat er vanaf 1 juni uit

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Hengelose horeca weer open! Feestcafés, clubs en di...

adv.