Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bas en Edwin beginnen bedrijf DakOp: ‘room with a view’ dankzij tent op het autodak

Door Miranda Nijland 3 mei 2019

Als doorgewinterde kampeerders zijn Bas Olbertz en Edwin Kemna enthousiast over het slapen in een daktent. Het is een beetje hetzelfde principe als met een tentje achterop de fiets zoals ze al jaren doen. Eenvoudig kamperen met veel vrijheid en flexibiliteit. Om ook anderen enthousiast te maken, zijn ze hun eigen bedrijfje in daktenten begonnen: DakOp.

Bas en Edwin houden allebei van avontuurlijk kamperen. Samen fietsen ze elk jaar naar een andere Europese hoofdstad met een tentje achterop de fiets. Ze hebben nu tien hoofdsteden gehad. Behalve een tentje hebben ze wat proviand bij zich, kleding, kookspulletjes, toiletartikelen en een beetje gereedschap. Bas zijn vrouw noemt het wel ‘traveling light”. Edwin: “Zelfs op een 1-pits benzinebrandertje kan Bas nog bourgondisch koken, ik noem het dan ook wel bourgondisch kamperen.”

Gelijk enthousiast

Eerder dit jaar bezochten ze de kampeerbeurs in Utrecht. Bij binnenkomst zag Bas een Skoda Fabia met een daktent op het dak. “Ik had al langer de wens om te kamperen met een daktent, ik had het ooit gezien in Noorwegen”, zegt Bas. “Maar ik dacht dat je daar minimaal een grote terreinwagen voor moest hebben. We zijn gaan informeren en waren beiden gelijk heel enthousiast.” Het grote voordeel volgens de heren? “Je klapt de tent uit en je bed is klaar.”

Al tijdens het beursbezoek vroegen ze zich af of ze niet meer mensen van een daktent konden laten genieten. Nu delen de vrienden niet alleen het avontuurlijk kamperen, maar ook het avontuurlijk ondernemen in letterlijke en figuurlijke zin.

Voordelen

Een daktent heeft veel voordelen, volgens de heren. Bas: “Je slaapt van de grond af, je bed is al opgemaakt, de tent blijft schoon en droog. Een daktent is al helemaal ideaal als je wil trekken. Je kunt overal gaan en staan waar jij wilt. Je hoeft niet elke keer je tentje op te zetten. O ja, en je hebt ‘room with a view’, vanuit de tent kun je ver weg kijken.” Edwin: “Hij kan ook prima mee als je naar festivals gaat of bijvoorbeeld een grote stad wil bezoeken en een plekje hebt op een naastgelegen camping. Alle daktenten zijn voorzien van een matras. Je slaapzak of dekbed kan tijdens de reis gewoon blijven liggen. Je hoeft dus geen bed op te maken en kan gelijk heerlijk van je nachtrust genieten.”

Ook vouwwagens

Ben jij een grote avonturier en wil je graag meer leefruimte en meer slaapplaatsen onder één dak? Dan kun je bij Bas en Edwin ook een vouwwagen (tenttrailer) huren: de CampooZ Lazy Jack. “Deze is geschikt voor 4 personen”, vertelt Bas. “Deze is ook eenvoudig op te zetten.” Door een samenwerking met het bedrijf Topspace hebben Bas en Edwin met hun bedrijf nu alles onder één dak. “Topspace levert materialen en dakdragers. Wij monteren deze vervolgens in onze hal aan de Zoutwinningsweg op je auto.”

Of ze zelf al een daktent hebben uitgeprobeerd? Jazeker! “In het paasweekeinde gingen Bas en zijn vrouw weer met de daktent kamperen op een camping in Tecklenburg. “Het is echt ideaal, je hoeft hem alleen maar uit te klappen en je bed is klaar.”


Meer over DakOp Daktenten ontdekken?

DakOp Daktenten

Op aanvraag

Zoutwinningsweg 31P, Hengelo

adv.