Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Anja spaart Jumbo-plaatjes voor schoonvader met lichte dementie: ‘Door het boek vertelt hij verhalen over vroeger’

Aangeboden door Jumbo Leussink Hasselo 9 oktober 2020

Anja van Geldrop spaart, evenals vele andere Hengeloërs, plaatjes voor het verzamelalbum ‘Van dorp naar stad’, een spaaractie van de Hengelose Jumbo’s over de geschiedenis van Hengelo. Ze probeert het boek vol te krijgen voor schoonvader met lichte dementie in woonzorgcentrum Humanitas. “Ik merk dat het boek echt een houvast voor hem is geworden. Aan de hand van de plaatjes komen verhalen over vroeger naar boven”, vertelt Anja. “Dat maakt dat het boek hier heel goed op zijn plek is.”

Jumbo is inmiddels alweer een tijdje onderweg met de historische plaatjes. Spaar jij ook en heb je het verzamelboek al aardig vol? Het leuke is dat je op deze manier elke week een stukje meer historie van Hengelo in je bezit krijgt. Anja van Geldrop is erg enthousiast over het verzamelalbum. Ze spaart voor haar licht dementerende schoonvader. “Het leuke is dat hij naar aanleiding van het boek verhalen kan vertellen. Mijn schoonvader is licht dementerend en zo krijg je toch gespreksstof. Het boek is echt een houvast voor hem.”

Boek als cadeau

Anja deed vorig jaar ook mee aan de spaaractie voor het eerste verzamelalbum met historische plaatjes. “We hebben toen het boek ingepakt en het als een cadeau aan hem gegeven. Daarmee toverden we echt een lach op zijn gezicht.”

Volgens Dennis oude Alink van Jumbo Klieverik was vorig jaar al duidelijk dat er een vervolg moest komen op de succesvolle spaaractie met historische plaatjes van vorig jaar. “Klanten vroegen toen al om een deel 2”, zegt Dennis. “Maar het kost gewoon heel veel tijd om een actie als deze voor te bereiden. Vrijwilligers van Museum Hengelo hebben er heel veel tijd in gestoken om alle foto’s, teksten en onderwerpen met de grootste zorg samen te stellen. Daardoor hebben we een deel twee kunnen maken.”

Wens van Anja

Anja heeft overigens nog wel een wens. Ze zou het erg fijn vinden als er ook een keer een ruilmoment in de avond wordt georganiseerd (op gepaste afstand) “In verband met het werk van mij en mijn man kunnen we niet naar een ruilmiddag. Het zou daarom mooi zijn als we een keer ’s avonds kunnen ruilen. Zo kun je veel meer boeken vol krijgen en kunnen we nog meer oudere mensen blij maken. Vanavond ga ik weer naar mijn schoonvader toe en dan kijken we welke plaatjes hij nog nodig heeft.”

Facebookgroep

Spaar jij ook mee, maar heb je je album nog niet compleet? Kijk dan ook eens bij de Facebookgroep ‘Hengelo van dorp naar stad deel 2’. Je kunt lid worden van deze groep en vervolgens plaatjes ruilen.

 

Lees ook:

Gaaf! Binnenkort kun je bij Jumbo weer historische plaatjes sparen

Kun je je de actie van vorig jaar nog herinneren? Vorig jaar mei begonnen de Jumbo's in Hengelo same...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Jumbo Leussink Hasselo. Meer over Jumbo Leussink Hasselo ontdekken?

Jumbo Leussink Hasselo supermarkten

Geopend08:00 - 21:00

Christiaan Langefeldstraat 29, Hengelo

Bekijk meer:supermarkten

adv.