Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Top geregeld! Voedselpakket en warme maaltijden voor gezinnen die het echt nodig hebben

Door Majorie Nijbroek 20 maart 2020
We hebben de afgelopen dagen in Hengelo al heel wat mooie acties en initiatieven zijn ontstaan. Zo bieden mensen spontaan aan om de hondjes van de chronisch zieke Mirthe uit te laten en schreven we al over acties om Hengelose ondernemers te helpen. Daar kunnen we een prachtige actie aan toevoegen.

Er zijn in heel Hengelo rond de 250 gezinnen die wekelijks een voedselpakket krijgen van de Voedselbank. Maar zoals je vast hebt gehoord, is dat door de coronacrisis noodgedwongen stopgezet. Dat is voor het eerst in 15 jaar. Heel naar, vindt ook woordvoerder Han Eulderink van de Voedselbank Midden-Twente.

In actie

Hij is een paar dagen terug benaderd door ondernemer Yucel Simsek uit Hengelo. De eigenaar van uitzendbureau Simytech is sponsor van de Voedselbank. Hij heeft Han gebeld om te zeggen dat hij graag iets wil doen voor de mensen die nu in de problemen komen.

Het telefoontje heeft geleid tot een supermooi nieuw initiatief. Gezinnen in Hengelo en omgeving die normaal een pakket halen bij de Voedselbank, konden deze vrijdagmiddag een pakket met levensmiddelen ophalen in de foyer van Schouwburg Hengelo. En dat niet alleen.

Drie maaltijden

Ze krijgen er een voucher bij waarmee ze volgende week drie warme maaltijden inclusief soep kunnen afhalen bij een afhaalpunt aan de Deldenerstraat. De ondernemer verzorgt het totale plaatje: van inkoop en koken tot verpakken van de afhaalmaaltijden. Ook All4Free is nauw bij deze mooie actie betrokken. De Voedselbank Midden-Twente kijkt ‘achter de schermen’ mee en geeft adviezen waar nodig.

Mooi!

Chapeau voor deze mooie samenwerking tussen Yucel, All4Free, Seviye van Wier (Lokaal Hengelo), Voedselbank Midden-Twente en Schouwburg Hengelo.

“Als we de veiligheid voor onze vrijwilligers weer kunnen waarborgen, pakt de Voedselbank Midden-Twente het uitdelen van de voedselpakketten weer op”, laat Han nog weten.

Lees ook:

Hengelo terrassen

Zo help je Hengelose ondernemers (en zij jou) in deze moeilijke tijd

Wat hebben we veel creatieve ondernemers in onze stad! Sportschoolinstructeurs die online work-outs ...

Wie kan Hengelose Mirthe helpen met haar hondjes? #coronahulp

Hengelose Mirthe heeft een probleem. Ze is chronisch ziek en heeft het advies gekregen om alleen naa...

Meer over

Acties

adv.