Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij deze schoenenzaak in Hengelo is het geen Black Friday, maar Chocolate Friday

Door Majorie Nijbroek 26 november 2020

Het zal je niet ontgaan: Black Friday komt eraan. Velthuis Schoenen geeft er een geheel eigen invulling aan. Bij deze Hengelose schoenenzaak geen Black Friday, maar een Chocolate Friday. Je krijgt korting op een paar schoenen als je een chocoladeletter inlevert. De letters zijn voor eenzame ouderen.

Wat dit jaar te doen met Black Friday? “Gewoon korting geven leek ons een minder goed plan”, vertelt Arnoud Reijmers. “Ten eerste omdat wij niet zoveel korting kunnen geven, zeker dit jaar niet. Ten tweede omdat we voor kwaliteit willen gaan, service willen geven, mensen aandacht en goed advies willen geven. Het consumentisme van Black Friday staat hier eigenlijk haaks tegenover.”

Iets goeds doen

En daar komt nog iets anders bij. Waar je misschien niet bij stilstaat, is dat Black Friday de dag na Thanksgiving is. En zoals je misschien weet, staat Thansgiving eigenlijk synoniem voor iets goeds doen voor anderen. Arnoud zag twee weken geleden een brief van Het Zonnecentrum Hengelo. Dat is een afdeling van De Zonnebloem. Het Zonnecentrum zet zich in voor lichamelijk gehandicapten, zieken en ouderen. Zo bieden ze uitjes en bijeenkomsten aan. Maar ja, vanwege corona zit dat er nu niet in. En daardoor zitten veel van deze hulpbehoevende mensen nu echt alleen.

Verrassingspakket

Het Zonnecentrum wil daarom deze eenzame mensen rond 20 december thuis verrassen met een bezoekje. De vrijwilliger neemt een pakketje mee met lekkere dingen voor de feestdagen. Een paar schoenen doneren, dat is natuurlijk wat lastig. Maar wat zou wel kunnen? Maurice heeft iets bedacht.

Een letter of een andere lekkernij

Als jij donderdag 26, vrijdag 27 of zaterdag 28 november een paar schoenen koopt bij de schoenenzaak aan de Wemenstraat (Velthuis Schoenen zit op nummer 20 en op nummer 57), dan kun je 25 procent korting krijgen. Maar: je krijgt deze korting pas als je een chocoladeletter meebrengt. “Wij verzamelen deze chocoladeletters en overhandigen deze volgende week aan Het Zonnecentrum”, licht Arnoud toe. Je mag natuurlijk ook een andere lekkernij doneren, zolang de producten maar wel een tijdje houdbaar zijn. De letter of wat je ook voor lekkers meeneemt, gaat in het kerstpakket voor de eenzame ouderen. Toffe actie hoor!

chocoladeletter met puntjes

Dankzij bakker Gustaf heeft Özcan Akyol nu zijn chocoladeletter Ö, met de puntjes

Een chocoladeletter A, S of Z in je schoen. Niemand kijkt er raar van op. Maar wat als jouw voornaam...

Gooi wat in mijn schoentje: 9 x hier shop je leuke schoencadeautjes in Hengelo

De Sint is al bijna weer in ons land en dat betekent dat we onze schoen mogen zetten. Natuurlijk zij...

Meer over Velthuis Schoenen ontdekken?

Velthuis Schoenen schoenenwinkels

Vandaag gesloten

Wemenstraat 57, Hengelo

Bekijk meer:schoenenwinkels

Meer over

Acties

adv.