Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daarom gaat de schaar in het haar van adjudant Niels

Door Majorie Nijbroek 13 januari 2020
29 februari 2020. Dan gaat het gebeuren. Die avond gaat de schaar in het kapsel van Niels. Hij gaat kaal voor het goede doel. Een aangrijpend verhaal is de aanleiding.

Niels is dit carnavalsseizoen adjudant van HCV de Weidemennekes, zijn beste maat Maik Veldhuis is prins.

Goede doel

Wie Niels kent, weet dat hij best trots is op zijn haar. Dat hij binnenkort zijn hoofd kaal laat scheren, is dan ook heel bijzonder. Maar het doel ís ook bijzonder. Jij kunt de actie van Niels steunen en een bedrag doneren. Elke euro die de doneeractie oplevert, maakt Niels over naar het goede doel. En dat is de Hersenstichting. En ja, er is een reden waarom Niels kiest voor dit goede doel.

Bij Niels’ vader Karel werd enkele maanden na zijn trouwen een hersentumor ontdekt. Hun wereld stond op z’n kop. Er volgde een ingrijpende operatie en zijn vader heeft 17 jaar lang met epileptische aanvallen moeten leven. Dit is rond 2005 redelijk onder controle gekomen door goede behandeling en medicatie. In de tussentijd werden dochter Laura en zoon Niels geboren.

Zware teleurstelling

Het volgende leed trof zijn vader in 2015, hij kreeg een herseninfarct. Zijn gezichtsveld verminderde sterk, hij moest zich laten afkeuren. “Voor hem een zware teleurstelling, vooral gezien het feit dat hij altijd hard heeft doorgewerkt na de ingrijpende operatie van 27 jaar geleden.”

Niels heeft altijd gezegd dat er voor hem maar één reden zou kunnen zijn om zijn haren af te knippen: voor het goede doel. En dat is wat hij nu gaat doen. Op 29 februari doneert hij zijn haar en dat doet hij – tijdens een carnavalsfeest – op de dansvloer van Feestcafé The Rits.

Doneren

Wil je de actie van Niels steunen? Dan kun je een bedrag doneren via deze actiepagina. Alle donaties gaan rechtstreeks naar de Hersenstichting Nederland.

We horen dat de eerste donaties binnen zijn. We hopen dat er nog een heel mooi bedrag gaat volgen!

Lees ook:

lokale goede doelenfonds

Deze Hengelose initiatieven en projecten krijgen geld van het lokale goede doelenfonds

Ben je betrokken bij een project dat ‘maatschappelijk gezien van betekenis’ is voor Hengelo of wil j...
kapsalons

Zoveel kapsalons (en cafés, restaurants en meer) zijn er in Hengelo

Heb jij ook weleens het idee dat er zo ongeveer op iedere hoek een kapsalon zit? Een beetje waarheid...

Meer over

Acties

adv.