Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Nienke aan de Markt: ‘Mensen weten niet dat ik naar ze kijk’

Door Marleen Smits 28 februari 2020

Nienke Brouwer (28) woont middenin de stad in een appartementje aan de Markt. Ze deelt haar stekkie met kat Mellow en toverde een kleurloze flat om tot haar paleisje.

“Eerst woonde in het appartement hieronder een buurvrouw met wie ik bevriend raakte. Ideaal! Als ik wat dingen miste voor een ontbijtje liep ik gewoon in mijn pyjama en op sloffen naar beneden om iets te halen”, zegt ze lachend. Inmiddels woont de vriendin een paar straten verderop, dus die gezellige onderonsjes behoren tot het verleden.

nienke-brouwer-binnenkijken-021
Mellow heeft zijn eigen ‘huisje’. Foto: indebuurt

‘De kast is mijn trots’

Nu woont Nienke ongeveer 4,5 jaar in haar flat en heeft ze het prima naar haar zin. Ze is gek op kleuren: “Ik hou niet van wit, grijs en zwart, dat is saai. En alleen maar wat kleurrijke accessoires toevoegen, is ook niet mijn ding. Er kan van mij niet genoeg kleur in een huis zijn.”

En daarom besloot ze om eigenhandig met flink wat verf aan de slag te gaan. “Een muur is groen en de andere blauw en de stoelen heb ik ook geverfd. Mijn grootste trots is toch wel de roze kast. Die is honderd jaar oud en heb ik roze gelakt. Uiteindelijk was de lak duurder dan de kast zelf!” Nu is Nienke wel weer even klaar met verven en restylen: “Van mezelf mag ik niks meer veranderen, anders blijf ik bezig! Dat komt wel weer als ik ooit ga verhuizen.”

nienke-brouwer-binnenkijken-025
De oude kast. Foto: indebuurt

Mensen kijken

Als het even kan en het weer het toelaat, zit Nienke op het inpandige balkon. “Heerlijk om mensen te kijken! En het mooiste is nog: ze hebben niet door dat ik naar ze zit te blieken, omdat ik op de tweede verdieping zit. Met de kermis is het helemaal kassa. Hier vlakbij staan de boksbal, breakdance en botsauto’s en dan geniet ik van de jongeren die stoer proberen te doen voor hun vrienden.”

nienke-brouwer-binnenkijken-007
De favoriete plek van Nienke: haar balkon. Foto: indebuurt

Ongelukken

Toch ziet Nienke ook een hoop narigheid vanuit de loggia: “Er gebeuren behoorlijk wat ongelukken bij de kiosk. Ik denk dat veel fietsers en scooterrijders de trapjes over het hoofd zien door slechte verlichting. Laatst had een vrouw haar arm gebroken en ooit had een meisje een flinke hoofdwond. Zij kwam later bij mij haar fiets ophalen en had 13 hechtingen! Ik weet er wel een oplossing voor: de gemeente zou er een extra lamp moeten hangen of led-strips plaatsen.”

De eethoek. Foto: indebuurt
Een nieuwe aanwinst: het voetenbankje. Foto: indebuurt
De salontafel. Foto: indebuurt
Een echte Alonso. Foto: indebuurt
Kater Mellow. Foto: indebuurt
Spulletjes op de kast. Foto: indebuurt
De kast waar Nienke zo trots op is. Foto: Nienke Brouwer

Iedere week nemen we een kijkje bij Helmonders thuis. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je honderd procent Ikea-interieur of je kattenpaleis ook laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

Binnenkijken bij Disney-fan Willeke: ‘Disney helpt om moeilijke dingen te verwerken’

Willeke Besters-Van Beek (50) woont met haar man Giel (57) en kinderen Michelle (26), Kevin (24) en ...

Binnenkijken bij het tropische huis van Jan en Teun: ‘Je moet ervan houden’

Een tropische paradijs in Helmond? Jazeker. Als je binnenkijkt bij Jan (41) en zijn man Teun (26) wa...

Binnenkijken bij Linda in Brandevoort: ‘Ik geef graag mijn eigen draai aan het interieur’

Het huis van Linda Hermans (43) staat in het centrum van Brandevoort. Ze woont hier samen met haar k...

adv.