Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Meriam in het centrum: ‘Het pand is ruim 100 jaar oud’

Door Marleen Smits 15 mei 2020

Binnenkijken bij Helmonders: we doen het maar wat graag! Zeker wanneer het gaat om een opmerkelijke inrichting, een bijzondere woning of een grappige collectie. Dit keer mogen we een kijkje nemen bij Meriam Verschuuren. Ze woont met haar man Huub in een oud pand midden in het centrum.

Het stel woont al dertig jaar in de woning. “Daarvoor woonden we in een flat aan de Kasteel-Traverse. Toen er gezinsuitbreiding kwam, besloten we aan woningruil te doen met de ouders van Huub. Sindsdien wonen we hier.” Inmiddels zijn de kinderen de deur uit.

Tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken Meriam 008
Foto: indebuurt

In ere hersteld

Meriam en Huub resideren boven een winkel in het pand dat al ruim honderd jaar oud is. “We hebben het zelf zoveel mogelijk in ere hersteld. Gelukkig is Huub heel handig. Hij maakte bijvoorbeeld zelf de ornamenten voor de plafonds en legde de vloer op de bovenste verdieping. Aan de hand van oude foto’s en verhalen hebben we een goed beeld van hoe het hier ooit was.”

Tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken Meriam 006
Foto: indebuurt

Op zoek naar rommel

Vrijwel alles in het huis is tweedehands. “Ik houd van spullen met een verhaal”, zegt Meriam. “Vaak gaan we op vakantie naar kastelen en paleizen, waar ik inspiratie opdoe. Vervolgens gaan we naar een brocantezaak, op zoek naar oude rommel. Of we gaan snuffelen bij een boer achterin de schuur. Dan komen we thuis met een caravan vol spullen.”

Tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken Meriam 002
Foto: indebuurt

Geen toonzaal

Meriam koos bewust voor deze stijl. “Ik vind het hartstikke leuk als jonge mensen allerlei nieuwe dingen in huis hebben. Maar bij mezelf? Nee, ik wil geen toonzaal als huis. Vaak kopen we zelf de spullen of we krijgen het van anderen. We hebben bijvoorbeeld twee kastjes van onze oma’s en een kroonluchter van een tante.”

Tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken Meriam 016
Foto: indebuurt

Zoete inval

Bij Meriam thuis voelt het vooral gezellig en knus. “Dat horen we heel vaak. Laatst kreeg ik nog een bos bloemen van een vriend van onze zoon. Omdat hij zich altijd zo welkom voelde bij ons en het zo fijn vind om hier te zijn. ‘Het voelt als een warme deken’, zei hij. Ik vond dat echt heel lief.”

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Ben jij trots op je huis en wil je je woning aan ons laten zien? Wij komen graag een keertje bij je langs! Natuurlijk houden we hierbij rekening met de maatregelen van het RIVM. Wil je ons uitnodigen? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Lees ook:

Café de Kapper

7 x digitaal binnenkijken bij kroegen en restaurants in Helmond

Oké, je moet er een beetje je verbeelding bij gebruiken, maar wist je dat je via Google Maps gewoon ...
Lidia binnenkijken (1)

Binnenkijken bij Lidia: ‘Wie niet rijk is, moet slim zijn’

Hoe ziet het eruit achter de voordeur? Nieuwsgierig als we zijn, willen we altijd weten hoe de huize...
Janny en Robbie

Binnenkijken bij Janny: ‘We hebben een kattensnelweg in de woonkamer’

Normaal gesproken gaan we regelmatig langs bij Helmonders thuis om hun woning te bewonderen. Dat is ...

adv.