Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Mark en Irene in hun jaren 30-woning: ‘Het huis is eigenlijk te groot’

Door Marleen van Amstel-Smits 16 oktober 2020

We kijken regelmatig binnen bij Helmonders en dat is altijd hartstikke leuk! Deze keer geven Irene Meulendijks (32), haar vriend Mark Prinsen (35) en hun kinderen Nina (6) en Julian (4) een rondleiding door hun huis aan de Slegersstraat. Kijk je mee?

Het gezin kocht deze jaren 30-woning drie jaar geleden. “Het was een heel gunstige tijd om een nieuwe huis te kopen”, vertelt Mark. “We kregen hier veel meer ruimte voor ongeveer dezelfde maandlasten.” Irene zegt: “Dus daar hoefden we niet lang over na te denken. Voorheen woonden we aan het Wethouder Hammacherplein, dat huis was heel onhandig ingedeeld. En met kleine kinderen was meer ruimte wel gewenst.”

Flink verouderd

Voordat het stel verhuisde, moest nog het een en ander gebeuren aan de woning. Mark: “Van binnen was het heel erg verouderd.” Waarom dan toch deze stap wagen? “We hadden eigenlijk alle huizen al gezien op Funda”, legt Irene uit. “Dit was het eerste waarbij eigenlijk alles klopte. Uiteindelijk hoefden we niet veel te verbouwen: het waren vooral cosmetische dingen zoals een nieuwe vloer in de hal en wat schilderen her en der.”

Tekst loopt door onder de fotogalerij

Zo zag de woning er vroeger uit. Foto: indebuurt
Een oud document over het huis. Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Bijzondere kachel midden in de kamer

Wanneer je binnenstapt bij de woning valt een ding meteen op: de kachel met een enorme ombouw in de woonkamer. “Je denkt misschien dat dit de originele kachel van het huis is. Maar dat klopt niet: de vorige bewoners lieten het pas tien jaar geleden bouwen. Waarom? Zij gingen regelmatig naar Oostenrijk. Ik denk dat ze daar het idee hebben opgedaan. Ik zelf ben er wel blij mee en zit het liefst op de poef vlak bij het vuur.”

Tekst loopt door onder de fotogalerij

De kachel in de woonkamer. Foto: indebuurt
Heerlijk warm. Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Luxeprobleem: huis te groot

Of het inmiddels het droomhuis van het gezin is? Irene vertelt: “Nét niet helemaal. Eigenlijk is het te groot!” Huh, een te grote woning, kan dat dan? Mark: “Ja, voor de zolder hebben we echt geen bestemming. Die mocht er wel af, wat ons betreft. Dan zou het perfect zijn, want het huis is verder echt ideaal en de ligging is ook helemaal goed. We zijn best gehecht aan de wijk hier. Mierlo-Hout is net een dorp met veel activiteiten en een fijn verenigingsleven.”

Tekst loopt door onder de fotogalerij

Foto: indebuurt

Iedere week nemen we een kijkje bij Helmonders thuis. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je honderd procent Ikea-interieur of je kattenpaleis laten zien? Of ben je gewoon trots op je woning en wil je dat delen met de rest van Helmond? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

Binnenkijken Nathalie Maarten

Binnenkijken bij Nathalie en Maarten: ‘In het begin sliepen we op een matrasje op de grond’

We kijken regelmatig binnen bij Helmonders en dat is altijd hartstikke leuk! Deze keer geven Nathali...
Binnenkijken bij Lisa 021

Binnenkijken bij Lisa aan de Hindestraat: ‘Het huis is vooral heel praktisch’

Lisa Grondhuis (31) geeft een rondleiding in haar huisje aan de Hindestraat. Hier woont ze samen met...
Binnenkijken Joyce 001

Binnenkijken bij Joyce: ‘We kijken vaak op Funda, maar willen eigenlijk helemaal niet weg’

We kijken regelmatig binnen bij Helmonders en dat is altijd hartstikke leuk! Dit keer blikken we ter...

adv.