Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij interieurstylist Daphne: ‘We vonden het huis eerst heel lelijk’

Door Marleen Smits 3 juli 2020

Soms zie je een woning waar je meteen tot over je oren verliefd op bent. Bij Daphne van de Kerkhof (27) en haar man Kevin (31) was dat niet het geval toen ze hun huis in de wijk Rijpelberg kochten. In tegendeel: de twee vonden het in eerste instantie helemaal niets!

Daphne is interieurstylist. “Dat maakt me misschien wel kritisch. Mijn eigen huis wordt nooit helemaal zoals ik het wil. Overal zie ik wel dingen die beter kunnen, zoals missende plinten of vlekjes in de vloer. Die eigenschap komt trouwens ook naar boven wanneer ik foto’s maak voor Instagram. Dan maak ik 25 afbeeldingen waar ik tevreden over ben, maar uiteindelijk plaats ik er dan maar zes.”

Lelijk huis

Het stel woont sinds november, samen met dochter Vesper (1), in hun hoekwoning. Daphne: “We hadden al meerdere huizen bekeken en vonden deze eigenlijk eerst heel lelijk. Bijna alles moest onder handen worden genomen, maar we hadden dat er wel voor over.”

Tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken Daphne 011 (1)
Foto: indebuurt

Rijpelberg

Daphne en Kevin woonden voorheen in een huurwoning in Mierlo-Hout. “Het huis zelf was best prima, maar we wilden graag samen voor een koophuis gaan. De wijk Rijpelberg sprak me meteen aan. Het is hier heel groen en dat wilde ik graag.”

De stap nemen

Ondanks dat het huis ‘lelijk’ was, ging het stel ervoor. “Wat we allemaal hebben veranderd? Heel erg veel: de keuken is helemaal nieuw, de slaapkamers zijn opgeknapt, de badkamertegels zijn veranderd en we lieten vloerverwarming leggen. Over die vloerverwarming twijfelde ik eerst, maar ik ben achteraf blij dat we dat meteen hebben gedaan. De radiator is nu niet meer nodig, dat ziet er mooier uit.”

Tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken Daphne 019 (1)
Foto: indebuurt

Per toeval familiestuk gekocht

Of er dingen in huis zijn die bijzondere waarde hebben? “Ja, dan denk ik meteen aan de grote dekenkist die de opa van mijn oma ooit maakte. Dat is dus al heel lang in de familie en ik zou het nooit wegdoen. Ik heb trouwens nog een familiestuk: het vloerkleed in de woonkamer. Dat is wel een grappig verhaal. Ik kwam het tegen op Marktplaats en de verkoopster had dezelfde achternaam als ik. Zo kwamen we erachter dat zij een nichtje is van mijn vader. Dat kleed is kennelijk van een familielid geweest.”

Tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken Daphne 004 (1)
Foto: indebuurt

Tips van een stylist

We vragen Daphne om een paar stylingtips. “Ik merk tijdens mijn werk dat veel mensen niet goed weten wat ze willen met hun huis. Dus het is handig om dat eerst voor jezelf te bedenken. En verder: schilder niet alleen een accentmuur, maar alle wanden. Gewoon doen. Als het niks is, verf je er gewoon weer overheen.”

Bekijk hier nog meer foto’s van de woning:

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Ben jij trots op je huis en wil je jouw stulpje graag laten zien in de rubriek ‘Binnenkijken bij’? Wij komen graag (eventueel virtueel) bij je langs. Stuur daarvoor een mail naar [email protected].

Lees ook:

Binnenkijken Telma

Binnenkijken bij Telma en Jolanda: ‘Mensen willen niet weg als ze hier op bezoek zijn’

Het is een drukke en gezellige boel bij moeder Telma en dochter Jolanda thuis. Behalve dit tweetal, ...
Binnenkijken Romy 025 (1)

Binnenkijken bij Romy: ‘We houden van een industrieel interieur’

Romy Kersten en Luc Michielsen (allebei 24) wonen sinds kort in hun huis in de wijk Rijpelberg. In n...
Binnenkijken Marleen 016 (1)

Binnenkijken bij redacteur Marleen: ‘Op zolder willen we een bar’

Als redacteur bij indebuurt Helmond kom ik, Marleen Smits (29), bij veel Helmonders over de vloer vo...

adv.