Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij het kersthuis van Marco: ‘Er staat zelfs een kerstboom in de badkamer’

Door Claudette Scheelings 13 december 2019

Marco Smits (39) woont aan de Mierloseweg. Een normale woning, zou je denken. Maar… eenmaal binnen waan je je al snel in een compleet kersthuis. Honderd dagen voor kerst start Marco al met de opbouw hiervan.

De liefde voor Kerstversiering is hem met de paplepel ingegoten. Terwijl de meeste mensen half september nog volop genieten van de nazomer, komen bij Marco al de eerste kerstdecoraties van de zolder. Waarom al half september? “Dan is de verjaardag van mijn moeder die in 1995 overleden is. Ik vind het een mooie gedachte om dan te starten met de opbouw voor kerst. Het zijn nog honderd dagen voordat het Kerstmis is, wat ik extra bijzonder vind.”

Uitbundige versiering

Zijn ouders maakten het in deze tijd van het jaar ook altijd extra gezellig in huis, dus is Marco hiermee opgegroeid. Toen hij op zichzelf ging wonen was het voor hem dan ook als vanzelfsprekend dat er uitbundig versierd zou worden.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Claudette Scheelings

Coca-Cola

“Geen Kerst zonder Coca-Cola”, aldus Marco, die gek is op het frisdrankmerk. Overal in huis zie je dan ook kerstversieringen met de tekst Coca-Cola erop. De bekende vrachtwagen van de reclame kom je in de kamer meerdere keren tegen. “Ik heb zelfs een oude Coca-Cola koelkast omgebouwd tot aquarium, daar staat nu de Kerstboom op.” Marco zat eerder dit jaar tijdelijk in de ziektewet. Om zijn tijd te doden, bouwde hij van lege blikjes een kerstboom. Deze heeft nu een plekje midden in de woonkamer en telt ongeveer driehonderd blikjes.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Claudette Scheelings

Op de wc

En als je denkt dat Marco alleen zijn woonkamer versierd heeft, dan heb je het mis. Zelfs in de badkamer staat een kerstboom, compleet met lichtjes en versieringen. Ook het toilet zelf is hij niet vergeten, het deksel van het toilet is voorzien van een dekje met afbeelding van de Kerstman. Zo hoeft Marco zelfs in bad niks te missen van de kerstsfeer in huis.

Kerstdorp

Op de bar in zijn keuken heeft Marco plaats gemaakt voor een heus winterparadijs. Een uitgebreid kerstdorp trekt hier de aandacht. Het is een feestelijk gezicht met al die lichtjes. Boven de verlichte straten van het dorp vliegt de kerstman rond in zijn arreslee. Ook een skipiste en kabelbaan mochten volgens Marco niet ontbreken. De guirlande boven het kerstdorp met ballen van Coca-Cola is de nieuwste aanwinst. Het lichtsnoer in de kerstboom kocht Marco vorig jaar. “Ik kan deze bedienen met mijn mobiele telefoon, maar het was erg prijzig. Daarom heb ik vorig jaar even gewacht op de uitverkoop.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Claudette Scheelings

Erfstuk

Voor het raam staat een nostalgische kerststal met beelden. Voor Marco een bijzondere decoratie met emotionele waarde. “De beelden uit de stal zijn ongeveer vijftig jaar oud. Een cadeau dat mijn opa en oma gaven aan hun vijf kinderen.” Inmiddels staat de kerstgroep van de ouders van Marco in een mooie stal naast de veelal rode versieringen. Een kleur die erg opvalt in het huis en waar je niet omheen kunt. Niet gek natuurlijk dat deze kleur hier veel terug te zien is. Het is tenslotte de kleur van kerst en Coca-Cola!

Meer van het huis zien? Blader dan door deze fotogalerij:

Foto: Claudette Scheelings
Foto: Claudette Scheelings
Foto: Claudette Scheelings

Wil je ook jouw huis laten zien op indebuurt Helmond? Nodig gastredacteur Claudette uit en zij komt dan graag bij je langs! Je mag ons mailen via [email protected].

Lees ook:

Doe mee aan de indebuurt Helmond kerstkaartenactie voor eenzame ouderen

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Helmond is d...
Thebe (1901076) 1

De vriendelijke poes Thebe wil Kerstmis doorbrengen bij een nieuw baasje

In het Dierenasiel Helmond wachten een hoop dieren op een nieuw thuis. Zo ook de poes Thebe, een vri...

De kerst-Allerhande is uit! Wij verklappen alvast 5 recepten

Je hebt hem misschien al zien liggen in de schappen van Albert Heijn in : de kersteditie van Allerha...

adv.