Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Helmonds zangduo DuoNL: ‘Dit hebben we allemaal van onze fans gekregen’

Door Paulien Noordzij 23 augustus 2019

Chris (60) en Williejan (50) van der Linden zingen samen de sterren van de hemel als DuoNL. Leuk voor de fans: wij mochten bij het muzikale echtpaar binnenkijken in hun gezellige Rijpelbergse stulpje. Williejan: “Wij wonen niet zo bijzonder hoor.”

Cadeaus van fans

De collectie drank op de schouw springt direct in het oog. Williejan: “Dat krijgen we allemaal van fans. En ook heel veel chocola, schilderijtjes, klokken… van alles. Eén keer kregen we een hele mooie tekening. Je vindt dat soort dingen overal in ons huis. Erg leuk als fans hun waardering zo laten blijken.”

De tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken DuoNL
foto: indebuurt

Altijd samen

Chris en Williejan doen bijna alles samen. Ze werken bij dezelfde werkgever: een vleesverwerkingsbedrijf. Na het werk zijn ze vele avonden op pad om op te treden. In hun vrije tijd zijn er nog meer hobby’s. Het aquarium is een hobby van Williejan, maar Chris kijkt er ook heel graag naar. “Je wordt er rustig van en je ziet er steeds iets anders in.”

De tekst loopt door onder de foto.

Williejan heeft werk gemaakt van het aquarium. Foto: indebuurt

Flora en Fauna

Verder zijn ze graag bezig in de moestuin en met de vogeltjes in de volière. Chris: “We gaan wijn maken!” Ze lacht als ze naar de wijnrank wijst die inderdaad al behoorlijk wat mooie trossen draagt. Verder hebben ze tomaten, peren, appels en zelfs een bloemkool. Williejan heeft er lol in: “We moeten binnenkort echt rekening houden met het boodschappenlijstje.”

De tekst loopt door onder de foto

Verassingen

Je zou zeggen dat ze geen tijd meer over hebben. Maar als we door het huis lopen blijkt dat Williejan ook nog veel klust in huis. We komen in de door Williejan zelfgebouwde keuken, de zonnebankkamer, badkamer en de walk-in closet. En steeds vertelt Chris hetzelfde verhaal: “Ik zei een keer dat ik dat graag wilde hebben, en toen kwam ik op een dag thuis en had Williejan het al gemaakt!” Zo ging het met de zonnebankkamer, de walk-in closet, de kaptafel, en het boerenbont servies. Hoewel… het servies maakte hij natuurlijk niet zelf. Handig én vol verassingen: doe ons zo’n man!

De tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken bij DuoNL
Foto: indebuurt

Repeteren

De grootste hobby is eigenlijk geen hobby meer. Want al jaren verzorgt het stel als DuoNL professionele optredens waarvoor er op de zolder wordt gerepeteerd. Op de repetitiekamer op zolder heeft Williejan alle schilderijtjes van fans en van hun albums bij elkaar gehangen. Zo kijken ze terug op hun twaalf jaar als duo. En wij kijken terug op een gezellige tour door het huis!

 

De badkamer bouwde Williejan helemaal zelf. foto: indebuurt

Iedere week nemen we een kijkje bij Helmonders die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je 100%-Ikea-interieur of je kattenpaleis ook aan heel Helmond laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

Backpackers hostel Frank 005 (1)

Binnenkijken bij het backpackers hostel van Frank aan de Beelsstraat

Wist je dat in Helmond een backpackers hostel zit? Ja, echt. Eigenaar Frank de Wit runt de accommoda...
binnenkijken-katja-strange-avenue-022

Binnenkijken bij Katja: ‘Ik hou gewoon van lugubere dingen’

We zijn op visite bij Katja Strang in Brandevoort. Ze woont met haar man en twee dochters aan de ran...
Boerderij in de Rijpelberg

Binnenkijken bij Yony in de Rijpelberg: ‘Onze boerderij kent een rijke geschiedenis!’

Aan de rand van de Rijpelberg woont Yony Smulders (44) met haar gezin in de helft van een boerderij....

adv.