Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij de creatieve Geeske in Dierdonk: ‘De ideeën komen gewoon binnen’

Door Paulien Noordzij 17 mei 2019

Geeske van de Molengraft (41) geeft ons een tour door haar Dierdonkse huis. Als kunstenaar krijgt ze soms middenin de nacht de gekste ideeën. Voor haar kunstwerken maar ook voor het interieur. Een dode parkiet op een houten hand, een badkuip in de voortuin… Ja, en waarom ook eigenlijk niet?

Foto: indebuurt

De badkuip in de voortuin komt van de bakkerij van opa en oma. “De héle familie ging daar in bad!” Toen de bakkerij gesloten werd, wist Geeske meteen dat zij het wilde hebben. De opgezette parkiet zit er vrolijk bij om ons welkom te heten. “Die heb ik van marktplaats! Ik kreeg het idee en ging eens zoeken. Er blijken veel mensen te zijn die hun dode dieren op marktplaats zetten.” Behalve de parkiet heeft Geeske wel meer originele ingevingen om haar huis op te leuken. Een rijtje pauwenveren siert de muur bij de eettafel op en een neonkleurig lijntje doet dit bij de keukenmuur. Haar zelfgemaakte kunstwerken met roestige platen en lichtgevend plexiglas sieren de muren. “Ik houd van eenvoud, rust en het mag best een pittig accent hebben.”

binnenkijken
Foto: indebuurt

Kunst en Design

Toen Geeske en haar vriend Mike van Gils (43) hier kwamen wonen werd eerst de tuin onder handen genomen. Het ziet eruit alsof een tuinarchitect hier even goed tekeer is gegaan. Maar dat klopt niet. Ook dit is helemaal zelf bedacht door Geeske. “Die ideeën voor het interieur of voor mijn kunst komen gewoon binnen, vaak ’s nachts. Dan is mijn hoofd leeg en in rust en begint het te borrelen. Daarna kom ik nog moeilijk in slaap, omdat ik dan helemaal ga verzinnen hoe ik het moet maken. Daarom ligt er ook altijd een notitieblokje op mijn nachtkastje”.

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: indebuurt

Verbinding met kleuren

Het interieur is prachtig in balans. “Je kunt best veel verschillende kleuren gebruiken, maar je moet alles met elkaar verbinden. Ik wilde bijvoorbeeld die stoelen zó graag hebben, maar ik had nog niks in het donkerblauw. Met een kussentje op de bank en een paar blauwe kaarsen klopt het weer helemaal!”

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: indebuurt

Atelier in de garage

De bijzondere kunst is prominent aanwezig in de woonkamer. Het begon allemaal met het vierkante werk van twee roestige platen die ze bij Schroothandel van Schijndel in Beek en Donk vond. “Ik vond ze mooi, maar wist eerst niet wat ik ermee moest. Ze hebben een hele tijd gewoon tegen de muur gestaan, totdat ’s nachts het beeld in mijn hoofd plopte van de twee platen met plexiglas ertussen en licht erachter.” Geeske merkte dat alles wat ze al deed samenkwam in dit kunstwerk waardoor ze ermee verderging. Zo begon het avontuur dat nu Atelier G. heet. Het zijn allemaal kunstwerken met lichtelementen of minimaal een effect met licht, zoals goudverf dat licht reflecteert. “Ik hou gewoon van licht!” De garage is haar atelier, daar heeft ze lekker de ruimte.

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: indebuurt

Parketbed

Het bed heeft ze zelf gemaakt van eiken parket. Wat een pláátje. Zo’n bed willen wij ook wel! Ook op de bovenverdieping heeft ze allemaal gestylde hoekjes die recht uit een woonmagazine lijken te komen. Op de werkkamer vinden we nog één heel speciaal kunstwerk wat samengesteld is uit één oog van Geeske en één oog van haar vriend Mike. Niet de echte natuurlijk, maar foto’s ervan.

Foto: indebuurt
Foto's: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Iedere week nemen we een kijkje bij Helmonders die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je 100%-Ikea-interieur of je kattenpaleis ook aan heel Helmond laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

Binnenkijken Joyce 001

Binnenkijken bij Joyce: ‘We kijken vaak op Funda, maar willen eigenlijk helemaal niet weg’

We kijken regelmatig binnen bij Helmonders en dat is altijd hartstikke leuk! Dit keer blikken we ter...
Binnenkijken Sarah 019 (1)

Binnenkijken bij Sarah: ‘Ik wil niet meer weg uit Brouwhuis’

Eigenlijk wilden Sarah Fransen (36) en haar man met hun kinderen naar Vlierden verhuizen. Dat verlie...
Binnenkijken Coen Marion 003 (1)

Binnenkijken bij het paashuis van Coen en Marion: ‘Dit is ons droomhuis’

We nemen iedere week een kijkje achter de voordeur van Helmonders. Dit keer zijn we op bezoek bij Co...

adv.