Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Daniëlle: ‘In de woonkamer staat een opgezette krokodillenkop’

Door Claudette Scheelings 29 november 2019

In een mooie tweekapper in de Helmondse wijk Brandevoort woont Daniëlle (36) samen met haar partner Niels (35), dochter Lara (9) en hun jonge viervoeter Bella. Het gezin woont sinds eind februari van dit jaar in deze nieuwbouwwoning aan de Zandershoeve waar ze het enorm naar hun zin hebben. Even spieken!

Als je bij dit adres aankomt, dan wordt al meteen duidelijk waarom ze destijds als een blok vielen voor deze woning. Het huis heeft bijzondere details zoals de luiken voor het raam en een heel hoog puntdak, en daarnaast is de locatie schitterend. Vanuit de keuken is er een vrij uitzicht over het water en richting de sportvelden en verder hebben ze zicht op de buitenrand van De Veste met de ecozone. Voor hondje Bella is het ook genieten, want vlak bij de woning ligt een stukje natuurgebied, waar ze lekker kan uitrazen.

De doorslag

“We hadden eerst een ander huis in deze woonwijk op het oog, maar al snel kwamen we tot de ontdekking dat we toch wel heel erg gecharmeerd waren van de locatie van deze woning.” Daniëlle en Niels zochten destijds een ruime gezinswoning in Brandevoort en waren op slag verliefd op deze mooie locatie, die dan ook de uiteindelijke doorslag gaf voor de koop van deze woning.

Tekst loop door onder de foto

Foto: Claudette Scheelings

Het hart van het huis

Beneden is de woning als het ware in tweeën gesplitst. “We konden tijdens de bouw onze eigen indeling bepalen, wat veel vrijheid gaf en zo konden we het huis helemaal naar eigen wens laten bouwen.” Ze kozen voor een ruime leefkeuken aan de voorzijde en de zitkamer aan de achterkant, waar de tuin aan grenst. De leefkeuken is voor Daniëlle en Niels het hart van het huis en hier brengen ze dan ook samen met hun gezin, vrienden en familie vele uren door.

Lekker lang tafelen

Koken doet Daniëlle graag en er schuiven dus ook geregeld gasten aan tafel aan om een hapje mee te eten. Ze genieten dan volop van lekker lang tafelen in de keuken om daarna met een glas wijn op de bank voor het open vuur neer te ploffen. Het was voor Daniëlle en Niels dan ook vanzelfsprekend dat de keuken van alle gemakken werd voorzien. De apparatuur werd zoveel mogelijk in het keukenmeubel geïntegreerd en als echte wijnliefhebbers mocht ook een speciale wijnkoeling niet ontbreken.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Claudette Scheelings

Gewaagde elementen

Het huis is voorzien van zandtinten, groentinten, stoere zwarte details en hier en daar wat warme houtaccenten. Bij binnenkomst voel je je dan ook meteen thuis en dat is nou net waar Daniëlle en Niels veel waarde aan hechten. Daniëlles hoofd zit vol ideeën en die werkt ze graag uit. Zo maakte ze van een restje behang en gouden wandhaken haar eigen kapstok.

Eyecatcher

Ook het televisiemeubel met ingebouwde haard en veel opbergruimte liet Daniëlle naar eigen ontwerp maken en is een ware blikvanger in de woonkamer. In de avond geniet het gezin van een prachtig lichtspel dat onder de kast uitkomt. Voor elke sfeer een eigen kleur en dat maakt de kast extra uniek.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Claudette Scheelings

Opgezette krokodillenkop

In huis zie je op meerdere plekken een bijzondere print. “Ik houd er wel van om een gewaagd element toe te voegen en ik ben groot fan van mooie prints.” Je komt in huis zowel botanische prints tegen als subtiele panterpatronen met af en toe een opvallend detail. Zo pronkt er op een wandplank in de woonkamer een opgezette krokodillenkop. Het is een bijzonder item dat door hun beste vrienden werd meegenomen van een verre reis.

Uitdaging

Ook vind je in de woonkamer een opvallende poef met panterprint. Verder zien we een vitrinekast met nostalgische items van haar oma. Daniëlle vindt het een hele leuke uitdaging om juist met dit soort bijzondere accessoires haar interieur persoonlijk te maken. Zo zou je de brocante kopjes van oma niet zo snel bij deze stijl verwachten, toch heeft Daniëlle deze waardevolle spullen heel mooi in hun interieur verwerkt.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Claudette Scheelings

Slapen in de nok

Daniëlle en Niels slapen in de nok en hebben daar hun eigen inloopbadkamer bij. Dochter Lara slaapt op de eerste etage en bij het zien van haar kamer, valt het meteen op… Ze heeft haar liefde voor mooie prints niet van een vreemde, want ook op haar smaakvolle ingerichte kamer prijkt op de wand een behang met een panterprint. Weliswaar gecombineerd met zachte roze pastels en gouden hartjes, maar het blijft een stijl waar lieflijk en stoer samengaan. “Het bed is pas verplaatst, want dat stond op zo’n standaard plek en dat is nou net niet waar ik van houd”, aldus Daniëlle, die veel oog heeft voor detail en niet houd van overdreven symmetrie in huis.

Meer van het huis zien? Blader dan door deze fotogalerij:

Wil je ook jouw huis laten zien op indebuurt Helmond? Nodig gastredacteur Claudette uit en zij komt dan graag bij je langs! Je mag ons mailen via [email protected].

Lees ook:

Marleen Smits indebuurt Helmond (1)

Wij van indebuurt Helmond zoeken een freelance tekstschrijver/redacteur

Houd jij van Helmond en ben je gek op schrijven? Dan zijn wij van indebuurt Helmond op zoek naar jou...
neverlandshop-helmond-disney

Voor al je speelgoed: 4 x naar de speelgoedwinkel in Helmond

Ben je op zoek naar een paar toffe schoencadeautjes of denk je alvast vooruit en wil je mooie presen...
Annika en Anouk

Twinning is winning: 6 x leuke tweelingen uit Helmond

Hoe is het om tweeling te zijn? Ben je dan echt zo onafscheidelijk als de meeste mensen denken? Word...

adv.