Binnenkijken bij Claudette: ‘We hadden het huis bijna niet gekocht’

Door Marleen Smits 18 oktober 2019

Claudette Scheelings (45) woont samen met haar man Danny (46) en kinderen Nikki, Milo en Lana in een vrijstaand huis in Brandevoort. Een droomhuis, zou je denken, met een zwembad in de tuin, een atelier en een speelkamer voor de kinderen. Toch wilden Claudette en Danny het huis eigenlijk helemaal niet kopen.

Het gezin verhuisde 16 jaar geleden van Eindhoven naar Helmond. Claudette: “We waren voor huizen aan het kijken in Nuenen en Eindhoven. Op ons lijstje stond geen Helmond, totdat ik een keer iets moest afgeven in Brandevoort. Ik was spontaan verliefd op de wijk met de mooie huizen. We kochten toen een huis in De Veste en na tien jaar wilden we een grotere woning met werkruimtes.”

Tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken Claudette 002 (1)
Foto: indebuurt

Slechte indruk

En zo begon een nieuwe huizenjacht. “Op ons verlanglijstje stond een tweekapper, maar toen kwam dit huis voorbij en gingen we toch maar kijken. De indruk was niet best: de woning was half af. Er miste een trapleuning en boven hadden we ook geen reling. Na de tweede bezichtiging wilden we het niet eens kopen. Uiteindelijk vielen we tóch voor de woning, vooral vanwege de knusse plekjes, de aparte ruimtes en natuurlijk de twee open haarden.”

Tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken Claudette 007 (1)
Foto: indebuurt

Low-budget interieur

Claudette runde een tijdje een interieuradviesbureau en is veel bezig met de inrichting van haar woning. Regelmatig verandert haar smaak. “Eerst was dat landelijk en nu neig ik naar industrieel. Tja, ik wil met de tijd meegaan. Vaak hoef je niet zoveel te veranderen om een andere uitstraling te krijgen. Ik vind het een stunt om zo goedkoop mogelijk te shoppen voor het huis. Met wat verf kun je vazen al pimpen en met touw haak je je eigen placemats. Dan heb je ook echt eer van je werk.”

Tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken Claudette 013 (1)
Foto: indebuurt

Tweede badkamer

Ieder jaar wil Claudette een projectje waar ze mee bezig is in huis. Dit jaar was dat het zwembad. “Het is nu eindelijk helemaal af en wij hebben er al volop van genoten in de zomer. De kinderen vinden het fantastisch en wijzelf natuurlijk ook.” Wat er volgend jaar op de planning staat? “Ik zou heel graag een tweede badkamer op de begane grond hebben. Dat klinkt verwend. Toch is het, zeker nu we het zwembad hebben, heel fijn om daar vanuit de tuin onder de douche te springen.”

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Iedere week nemen we een kijkje bij gebouwen of woningen in Helmond. Ben jij trots op je huis en wil je dan met iedereen delen? Of heb je een bedrijf in een bijzonder pand? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

Binnenkijken bij Kelly 012 (1)

Binnenkijken bij Kelly: ‘Ik ben verbaasd over hoeveel ik bezig ben met schoonmaken’

Dat het thuis bij Kelly van den Boom (23) zo netjes en opgeruimd is, vind ze zelf best bijzonder. "I...
binnenkijken-steven-youssra-009

Binnenkijken bij Youssra en Steven: ‘De trappen zijn echt onhandig’

Youssra en Steven Bombeeck wonen samen met hun kat Luna in hartje Helmond. Sinds april 2016 vertoeve...
Kantongerecht Helmond 013 (1)

Binnenkijken bij het oude kantongerecht: ‘We willen goed zorgen voor het pand’

Regelmatig bellen mensen aan bij Aqua Assistance. "Mogen we even binnenkijken?" Die nieuwsgierigheid...

adv.