Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Brenda en Wim: ‘We zouden niet verhuizen, al winnen we de loterij’

Door Marleen Smits 11 januari 2019

Iedere week nemen we een kijkje bij Helmonders thuis. Dit keer mogen we binnenkijken bij Brenda van Tilburg en haar man Wim. Ze wonen samen met hun hondje aan de Wezelstraat in een huis waar Brenda meteen verliefd op was.

“Ik woonde voorheen in een appartement aan de Molenstraat totdat één van mijn buren verhuisde naar de Wezelstraat. De huizen in deze wijk waren toen nog in aanbouw en ik besloot om ook eens te gaan kijken. Op deze woning was ik meteen verliefd, vooral omdat er veel glas is van boven tot beneden en dus ook veel licht.” Veertien jaar geleden kwam Brenda hier als eerste bewoner van het huis en vijf jaar later trok Wim bij haar in. “Nu zeggen we weleens: ‘Zelfs als de de loterij winnen, willen we nog niet verhuizen.'”

Tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken Brenda en Wim 004 (1)
Brenda houdt wel van een beetje groen in huis. Foto: indebuurt

Helmondse skyline

We zitten in de eetkamer en ons oog valt op een tijdschriftenrek. Of beter gezegd: wat daar bovenop staat. Het is een houtsnijwerk met de ‘skyline’ van Helmond (zie foto bovenaan het artikel). “Ik was ooit op een website terechtgekomen met wanddecoratie van steden en voor de grap zocht ik op of er ook iets van Helmond was. Dat verwachtte ik niet, want vaak valt onze stad buiten de boot. Tot mijn verbazing zag ik toen dit, heel gaaf! Later kreeg ik het cadeau voor mijn verjaardag.”

Tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken Brenda en Wim 012 (1)
De toffe collage boven de bank. Foto: indebuurt

Collage vol herinneringen

Als je de woonkamer binnenkomt, zie je meteen de bijzondere wanddecoratie boven de bank. Het is een soort collage van allerlei zwart-witfoto’s. Brenda legt uit: “Al die losse foto’s staan voor herinneringen die Wim en ik delen. We zijn bijvoorbeeld getrouwd op vrijdag de dertiende, dus hangt er een afbeelding van een agenda die op diezelfde dag openligt. Je kan ook een foto van restaurant Usine in Eindhoven zien: daar was onze eerste date. Zo heeft ieder onderdeel van de collage wel een betekenis.”

Tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken Brenda en Wim 018 (1)
Knus en toch modern. Foto: indebuurt

Strak en modern versus warm en gezellig

Brenda houdt van een modern interieur met niet teveel poespas. “Daarover hebben we compromissen gesloten, want Wim wil juist liever een warme en gezellige inrichting. Nu is het een mooie mix, maar regelmatig verandert er nog wel iets. Inmiddels is alles wel een keer vervangen in huis, op de witte kast in de woonkamer na. Daarvan hebben we alleen de deurtjes verandert.”

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Ben jij trots op je huis en mag iedereen dat weten? Of je nu een bijzondere verzameling hebt, een strak of juist rommelig interieur of gewoon blij bent met je plekkie: laat het ons weten! Wij komen graag bij je langs.

Lees ook:

Binnenkijken Lis en Luus 047 (1)

Binnenkijken bij Luus en Lis: ‘Iets moois vinden voor weinig geld geeft een kick’

Iedere week nemen we een kijkje bij Helmonders thuis. Dit keer zijn we op bezoek bij Luus (53) en Li...
binnenkijken-maartje-016

Binnenkijken bij: deze 7 Helmondse woningen vonden jullie het leukst

In onze wekelijkse rubriek 'Binnenkijken bij' nemen wij een kijkje in Helmondse woningen. Deze week:...
Binnenkijken Tim Roos 001

Binnenkijken bij Tim en Roos: ‘Vintage is echt mijn stijl’

Tim Kornmann (31) is dol op alles wat oud en vintage is. Hij woont in Brouwhuis en ongeveer een jaar...

adv.