Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Angelique: ‘Ik hou van de kringloop, maar ook van dure meubels’

Door Marleen van Amstel-Smits 23 oktober 2020

We blikken terug op een leuke binnenkijker: het huis van Angelique van den Reek. Ze woont samen met haar man en hun dochtertje in Dierdonk en is gek op haar huis. Sterker nog: ze heeft de blog Lieks Home waarop ze schrijft over haar woning.

Angelique is online behoorlijk succesvol: op Instagram heeft ze bijna 35.000 volgers! “Een paar jaar geleden ontdekte ik interieurfoto’s op Instagram. Ik dacht: ‘Dat kan ik ook.’ Inmiddels is die hobby een beetje uit de hand gelopen.”

Tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken Angelique Lieks Home 001
De woonkamer. Foto: Lieks Home

Inspiratie

We vinden het niet gek dat Angelique zo populair is, want haar woning ziet er prachtig uit. “Ik merk dat mensen echt inspiratie halen uit mijn interieur. Zo plaatste ik laatst een vitrinekastje in een trolleykar en daarna zag ik dat iemand anders dat ook deed. Dat is hartstikke leuk om te zien.” Ondanks het succes durft Angelique nog niet haar vaste baan op te zeggen. “Ik werk op kantoor en dat wil ik ook blijven doen. Je weet namelijk nooit hoe lang zo’n blog populair blijft.”

Tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken Angelique Lieks Home 008
Het kastje in de kar. Foto: Lieks Home

Depri door donker

Angelique houdt van veel lichtinval. “Dat was uiteindelijk het belangrijkste toen ik jaren geleden verhuisde. Ik word altijd wat depri van een donker huis. We woonden in een appartementje in Mierlo-Hout en we wilden naar een groter huis. Dit huis is perfect: heel veel licht en in een fijne, jonge wijk met veel kinderen.”

Tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken Angelique Lieks Home 003
Wit met opvallende kleuren. Foto: Lieks Home

Nieuw versus oud

Angelique kan niet precies uitleggen wat haar stijl is, als het om interieur gaat. “Ik hou van licht met veel kleur en qua meubels is het een mix tussen superduur en spullen van de kringloop. Het voelt zo goed als je een mooi kastje ziet voor vier euro! Vaak knapt mijn man zo’n meubelstuk dan op, zodat je helemaal niet meer ziet dat het eigenlijk een oud ding is.”

Tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken Angelique Lieks Home 009
Een poster om jaloers op te zijn. Foto: Lieks Home

Durf kleur te gebruiken

Wat de volgers van Angelique het meest aan haar vragen? “Ze vragen zich altijd af hoe ik kleuren combineer. Veel mensen durven geen kleur te gebruiken en dat snap ik niet: je hebt niks te verliezen. Als het niet mooi is, koop je gewoon een nieuw blik verf en begin je opnieuw. Je moet het gewoon doen en misschien verras je jezelf wel.”

Foto: Lieks Home
Foto: Lieks Home
Foto: Lieks Home
Foto: Lieks Home
Foto: Lieks Home

Iedere week nemen we een kijkje bij Helmonders thuis. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je honderd procent Ikea-interieur of je kattenpaleis ook laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

binnenkijker_10

Binnenkijken bij Marieke in de Rijpelberg: ‘Ik ben groot fan van deze straat’

Marieke Yspelder (32) woont samen met haar man Donovan (41) en hun dochtertje Fayah (4) in een fijn ...
Pyramide huis

Deze opvallende Helmondse huizen kent iedereen

Je komt er een keer langs en je vergeet nooit meer dat je het gezien hebt. Dat is bij deze opvallend...
gastredacteur-indebuurt-helmond

Wij zijn op zoek naar een gastredacteur voor indebuurt Helmond!

Superleuk! Wij van indebuurt Helmond zijn op zoek naar een gastredacteur. Samenwerken met mensen in ...

adv.