Binnenkijken bij Sarah: ‘Ik wil niet meer weg uit Brouwhuis’

Door Marleen Smits 19 april 2019

Eigenlijk wilden Sarah Fransen (36) en haar man met hun kinderen naar Vlierden verhuizen. Dat verliep iets anders: het gezin woont sinds augustus in Brouwhuis. En dat bevalt ze zó goed, dat ze niet meer weg willen.

“De familie van mijn man woont in Vlierden. De gemeenschap in het dorp is zo hecht, dat een huis al is verkocht voordat het goed en wel te koop staat. Iedereen tipt elkaar. Wij kwamen daar niet tussen, maar we wilden per se verhuizen. Huren was voor ons geen optie. Gelukkig vonden we een huis in Brouwhuis. De wijk is een perfecte middenweg: het is in een stad, maar heeft wel dat dorpse gevoel,” zegt Sarah.

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: indebuurt
Fijn hoor, de natuur naast je huis. Foto: indebuurt

Flinke verbouwing

Een kant-en-klare woning was het niet. Drie maanden lang stond het leven van Sarah en haar man in het teken van verbouwen. “We hebben een complete metamorfose gedaan met hulp van familie en vrienden. Iedere vrije seconde die we hadden, waren we aan het klussen. Beneden hebben we alleen wat gepimpt, boven is echt alles veranderd. Muren zijn gesloopt en weer opnieuw gemaakt, kamers zijn anders ingedeeld en de vloeren zijn nieuw. Dat was heel hectisch, zeker als je ook een baan en drie kinderen hebt. En in die periode kregen mijn man en ik ook nog eens allebei een andere baan.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: indebuurt
Aan dit schilderij werkte het hele gezin mee. Foto: indebuurt
Een hotelgevoel in de slaapkamer. Foto: indebuurt

Droomhuis

De drukte van het verbouwing is gelukkig voorbij. Inmiddels woont Sarah in haar droomhuis: “Het huis is heel groot. Aan de achterkant en naar de zijkant is het uitgebouwd, waardoor we bijvoorbeeld een ontzettend ruime keuken hebben. Dat zagen we meteen al toen we hier voor het eerst kwamen kijken: de kansen.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Een fijne grote keuken. Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Niks matcht

Het gezin nam bijna geen meubels mee uit het vorige huis. Behalve de eetkamerstoelen, fauteuils en de hockers is alles nieuw. Het interieur ziet er mooi uit en lijkt een geheel. Sarah: “Dat is schijn. Niks matcht in onze inrichting, maar juist daardoor klopt alles. Ik ben iemand die niet kan kiezen: in mijn hoofd zitten té veel ideeën. Gelukkig kreeg ik hulp van iemand die verstand heeft van interieur.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Deze legerkist is nu een dressoir. Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Nooit meer weg

Sarah is helemaal gesetteld in Brouwhuis. “Binnen no time had ik een sociaal leven en vrienden maken is hier heel makkelijk. Ik zou hier niet meer weggaan. Achteraf gezien is deze wijk een veel betere optie voor ons dan Vlierden!”

Iedere week nemen we een kijkje bij Helmonders thuis, zo waren we vorige weer te gast in het paashuis van Marion en Coen. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je honderd procent Ikea-interieur of je kattenpaleis ook laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Check ook:

Binnenkijken kubuswoning Judith 001

Binnenkijken bij de kubuswoning van Judith: ‘We slapen met z’n vieren in dezelfde kamer’

Het is nogal een ommekeer voor Judith Penninx: ze woonde jarenlang in een villa en twee jaar geleden...
Binnenkijken Michiel 004 (1)

Binnenkijken bij Michiel: ‘Het is zo fijn om thuis te werken’

Iedere week gaan we op bezoek bij Helmonders thuis. Wat gaat er schuil achter de voordeur? Dit keer ...
Binnenkijken zolder Jan treinen 002

Filmpje! Binnenkijken bij de zolder van Jan: ‘Dit is ongeveer 8 jaar aan werk’

We zijn iedere week te gast bij Helmonders thuis. Vaak gaan we dan niet verder dan de woonkamer en d...

adv.