Binnenkijken bij Maartje en Rick: ‘Scandinavisch meets industrieel’

Door Marleen Smits 14 mei 2018

Het is een mix van verschillende stijlen en toch past alles perfect bij elkaar. We hebben het over het interieur van Maartje (28) en Rick (28). “We hebben zo vaak onze inrichting veranderd, maar nu is het wel weer even goed”, zegt Maartje.

Het was zo’n beetje vaste prik geworden. Om de zoveel maanden waren Maartje en Rick het interieur beu. Ze verkochten een hoop spullen en er kwamen nieuwe dingen voor in de plaats. Sinds de komst van hun zoontje Hugo (1) is daar eigenlijk geen tijd meer voor, legt Rick uit: “We hebben nu andere dingen aan ons hoofd.”

Tekst loopt door onder de foto

maartje-en-rick-binnenkijken-bont-home-008
Een zelfgemaakte tv-meubel. Foto: indebuurt

Keuken

Eind 2010 verhuisde het stel van een huurappartement aan de Suytkade naar dit huis vlakbij het Centraal Station. “De keuken sprak ons meteen heel erg aan. Het is superfijn om deze kamer te kunnen afsluiten van de woonkamer en tegelijkertijd is er veel zitruimte”, zegt Maartje. Rick vult aan: “En de tuin, die is ook heerlijk. We hebben zo’n beetje de hele dag zon. Voor Hugo is het natuurlijk ook goed om veel buiten te zijn.”

Zelf opknappen

Maartje en Rick plaatsen regelmatig foto’s van het interieur op Instagram. Rick vertelt waarom: “We willen zelf ideeën opdoen voor ons huis en ook andere mensen onze inrichting laten zien voor inspiratie. Ja, we zijn echt wel trots op ons interieur.” Het koppel startte met Instagram om zelf opgeknapte meubels te verkopen. Dat was maar van korte duur, zegt Maartje: “Na drie meubels waren we het wel beu. Er gaat veel tijd inzitten en het kost vooral heel veel ruimte. Dat was gewoon zonde.”

Tekst loopt door onder de foto

maartje-en-rick-binnenkijken-bont-home-019
De opgeknapte keuken. Foto: indebuurt

Wel hebben Maartje en Rick zelf de keuken vorig jaar helemaal veranderd. Kastjes werden weggehaald en greepjes aan de overgebleven kastjes werden veranderd. Een vaste stijl voor het huis, hebben ze niet, legt Rick uit: “Zie het maar als Scandinavisch meets industrieel.”

Creativiteit zit in ieder geval in Maartjes familie: “Mijn vader heeft het speelhoekje van Hugo gemaakt.” En ook Rick is een handige man. Hij fabriceerde het tv-meubel en een hobbelpaard.

Tekst loopt door onder de foto

maartje-en-rick-binnenkijken-bont-home-004
Het hobbelpaard. Foto: indebuurt

Verhuizen

Het stel wil over een tijd wel gaan verhuizen. “Vooral zodat we nog meer ruimte krijgen”, legt Rick uit. Dit betekent ook dat het huis van Maartje en Rick dan verkocht wordt. Maartje: “Het is nog niet concreet, maar mocht er al een koper langskomen, staan we daar zeker voor open.”

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Iedere week nemen we een kijkje bij Helmonders thuis. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je honderd procent Ikea-interieur of je kattenpaleis ook laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

nancy-en-peter-007

Binnenkijken bij Nancy en Joost: ‘We hebben geen mancave, maar een Nancecave’

Het is een creatief koppel, Nancy Peijnenburg (48) en Joost Prinsen (44). En dat is ook te zien in h...
sabine-en-keanu-001

Binnenkijken bij Sabine en Keanu: ‘Alles is zo lekker dichtbij’

Sabine van den Broek (19) en Keanu Janssen (20) leven the student life in Helmond. Ze wonen nu ongev...
picnic-helmond

Hoera! De online supermarkt Picnic komt naar Helmond

Boodschappen doen kan soms best vervelend zijn. Lange rijen, producten die je niet kan vinden, of je...

adv.