Binnenkijken bij Kim: ‘Vriendinnen vragen me om interieuradvies’

Door Paulien Noordzij 4 december 2018

Familie Van de Louw, Kim (34), Erwin (36) en hun twee stoere boys Bink (3,5) en Noan (1,5) laten ons binnenkijken in hun huis in Helmond. Ze wonen in een jarendertigwoning aan de Helmondselaan. Een gezellige sfeer, lichte kleuren en veel leuke details kenmerken de inrichting. “We hebben er wel flink wat aan moeten doen.”

Kim heeft het interieur helemaal zelf gestyled. Dat ze er wel kijk op heeft, is een understatement. Het is net of je in een of andere hippe conceptstore binnenwandelt! Voor Kim is het gewoon een hobby. “Vriendinnen vragen mij ook regelmatig om mee te denken als ze hun huis gaan restylen of verhuizen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Binnenkijken-in-Helmond
Kim weet van wanten met tex en tape. Foto: indebuurt

Weer met tex in de weer

De huisjes-skyline bij de speelhoek, een cirkel bij de zithoek, bergen op de kinderkamer. Kim draait haar hand niet om voor een andere kleur op de muur, in allerlei vormen. “Die cirkel was nog wel een dingetje. Dat kun je niet afplakken, hè. Ik heb een spijker in de muur geslagen en met potlood aan een touwtje de cirkel getekend. En dan met een penseel aan de gang.” Inmiddels is ze de kleur weer beu en wil ze de cirkel binnenkort overschilderen. “En over de schouw ben ik ook niet meer zo tevreden, maar dat weet Erwin nog niet.” We zullen dan maar hopen dat hij hier overheen leest!

Binnenkijken bij Kim in Helmond
Precisiewerkje, die cirkel. Foto: indebuurt

Wijnkelder

In de jaren zestig is het huis al een keer verbouwd. Het moest toen een slijterij worden. “Daarom hebben we een hele grote wijnkelder.” De indeling was niet optimaal. Samen met professionals hebben Kim en Erwin dit zes jaar geleden aangepakt. “Aan de achterkant was nog een tuinkamer, een washok en een wc. Allemaal hokjes. Dit wilden we openmaken en bij de keuken betrekken, maar bij het weghalen van de muurtjes kwamen we erachter dat het erg slecht gebouwd was. Het gevolg was dat de hele uitbouw gesloopt moest worden, met buitenmuren en al! Een dikke tegenvaller. Alles had fundering behalve die aanbouw die moest blijven staan, dus het moest grondig gebeuren.” Door de tegenvallende kosten konden Kim en Erwin niet alles doen zoals ze het wilden. Geen keuken op maat maar gewoon Ikea. Kim voegde wat stoere elementen toe, en ‘gewoon’ is zeker niet het woord voor deze keuken, als je het ons vraagt!

Binnenkijken bij familie van de Louw in Helmond
Een beetje van Ikea en een beetje van Kim. Foto: indebuurt

Bink in de bergen

Gestommel op de trap, het hekje door en… “Kijk”, Roept Bink trots. Op zijn kamer wijst hij naar een supergave muurschildering. Het is een tekst met een beer. “Het was eerst een vos. Maar daar was hij bang voor en daarom hebben we er maar een beer van gemaakt.” Dat bevalt Bink duidelijk beter. Met blauwe bergen op de muur en op de kast is ook zijn kamer helemaal áf!

Binnenkijken bij Bink in Helmond
Bink en de beer. Foto: indebuurt

Into the deep

Op Noans kamer is hij minstens zo trots. “Zo gaat dat met een tweede, die gooi je meteen in het diepe”, zegt Kim terwijl ze ons wijst op het walvissenthema. Met gele letters staat er ‘Love’ op de muur. Het woord is door Kim zelf gepunnikt. Ook het tegeltje in de woonkamer met de illustratie van het gezin, heeft ze zelf gemaakt. Ook de slaapkamer van papa en mama wordt geshowd, inclusief demonstratie van de matrasvering. Thanks Bink, jij moet makelaar worden!

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Zelfgemaakte illustratie van het gezin. Foto: indebuurt
Noan slaapt tussen de walvissen. Foto:indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Bink bij het bed van papa en mama. Foto: indebuurt

Iedere week gaan wij bij iemand binnenkijken in Helmond. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je honderd procent Ikea-interieur of je kattenpaleis laten zien? Of ben je gewoon trots op je woning en wil je dat delen met de rest van Helmond? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

Peter van Hoof als Jack Sparrow 001

Peter is dé Helmondse Captain Jack Sparrow: ‘Naar de wc gaan duurt een half uur’

Zeg je Johnny Depp, dan zeg je Jack Sparrow. Of, om het helemaal goed te doen: Captain Jack Sparrow....
remco-schellens

Leuk volgens local Remco: ‘Vanaf hier kan je herten zien’

Remco Schellens (32) is opgegroeid in Helmond, ging heel wat jaren ergens anders wonen en is nu weer...
Helmond - Herberga van Bronckhorstlaan 3 - 26-11-2018

Onderhandelen maar: deze huizen staan al langer dan 6 maanden te koop

Hoewel de woningmarkt weer in de lift zit en de huizen over het algemeen snel zijn verkocht, zijn er...

adv.