Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met de Helmondse hypotheekadviseur Gijsbert heb je een streepje voor op het kopen van een huis

Aangeboden door Financieel Fit Helmond 24 juni 2019

Wil jij een huis kopen? Dan ken je dit waarschijnlijk wel: komt er eindelijk iets vets voorbij, staan er tientallen gegadigden mét jou in de rij voor datzelfde huis! De verkoper van de woning kiest voor diegene die het snelst zekerheid biedt. Logisch, maar dan kán het dus zijn dat je jouw droomhuis aan je neus voorbij ziet gaan. Met de Hypotheekadviseur heb je dat probleem niet, want die regelt alles van tevoren voor jou.

Er gaat vaak best wat tijd overheen voordat zaken echt rond zijn. Zo heb je de normaal vier tot zes weken de tijd om je hypotheek te regelen. Als je dit niet rond krijgt, dan kun je de aankoop binnen die tijd ongedaan maken zonder dat het je geld kost, ontbinden noemen ze dat. “Dat klinkt misschien ruim, maar dat is het niet”, legt Gijsbert van Lieshout van Hypotheekadviseur Helmond uit. “De koper moet nog alles regelen zoals bijvoorbeeld al zijn stukken aanleveren, denk hierbij aan een loonstrook, kopie paspoort, werkgeversverklaring, convenant enzovoort. De bank moet dan nog gaan beoordelen en daar gaat ook weer tijd overheen, al met al duurt dit proces erg lang.”

Snel doorpakken

“Mijn klanten kunnen wél snel doorpakken”, zegt Gijsbert. “Ik heb namelijk voordat je een huis gaat kopen alle scenario’s al besproken, zodat we weten wat er mogelijk is. Alle stukken zijn gelezen en digitaal gedeeld met de notaris, makelaar, taxateur en de bank. Zo kan er snel geschakeld worden.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Pixabay

Alles in beeld

Gijsbert heeft de hele financiële situatie van elk van zijn klanten helder in één document. Zo weet hij alles. Zoals het inkomen, de hoogte van bijvoorbeeld de alimentatie, eventuele schulden. Gijsbert: “Wat meestal het langste duurt bij de aankoop van een woning, is het taxatierapport: is het huis de vraagprijs wel waard? Verkopers willen het liefst dat alles zo snel mogelijk wordt geregeld, maar de koper wil natuurlijk wel weten waar hij of zij voor betaalt. Dat zoek ik allemaal uit.”

Via via

Het komt regelmatig voor dat mensen via via hun woning verkopen. Zonder tussenkomst van een makelaar. “Dan zetten ze hun huis op Facebook of ze vertellen het aan vrienden”, zegt Gijs. Leuk voor de verkoper, want die bespaart hierdoor verkoopkosten. Het is alleen vaak minder leuk voor de koper, want die weet eigenlijk niks van dat huis.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Pixabay

Samenwerking met makelaar

Speciaal voor potentiële kopers van dit soort huizen, werkt Gijs sinds kort samen met een makelaar die de woningmarkt in Helmond goed kent. “Hij inspecteert en taxeert de woning, schat de waarde in, ziet de gebreken, controleert de koopovereenkomst en adviseert vervolgens mij én de koper”, zegt hij. “Zo voorkomen we dat iemand een kat in de zak koopt en daar nog jarenlang de financiële gevolgen van moet dragen. Je koopt geen fiets, hè!”

Premiumklant

Gijs zorgt dus dat hij goed in beeld heeft hoe jouw financiële situatie is. Zo voorkomt hij dat je de financiering niet rond krijgt. Tijdens het aankoopproces kan hij aan de verkoper aangeven dat alles rond is. Op die manier heb je een streepje voor op andere kopers. In onderstaand filmpje wordt dit uitgelegd:


Meer over Financieel Fit Helmond ontdekken?

Financieel Fit Helmond zakelijke dienstverleners

Lungendonk 7, Helmond

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

Lees ook:

De Hypotheekadviseur Helmond

Hypotheekadviseur Gijs: ‘Een hypotheek kiezen doe je niet zo een-twee-drie’

Bij het kopen van een huis denk je aan een droomhuis, maar wist je dat er ook zoiets bestaat als een...
De Hypotheekadviseur Helmond

Gijsbert van Hypotheekadviseur Helmond beweegt hemel en aarde voor jouw hypotheek!

Hypotheekadviseur Gijs bezoekt mensen thuis. Dat is handig: hoef je de deur niet uit en mocht het je...

adv.