Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jos van Megafurn: ‘Wij zijn echt uniek in wat wij doen’

Aangeboden door Megafurn meubels 13 maart 2020
Bijna alle meubels bij Megafurn zijn gemaakt van mango- of teakhout. De broers Jos en Wim van Hoof van Megafurn importéren ze niet alleen vanuit Indonesië, ze laten ze ook helemaal zelf maken, in hun eigen fabriek daar. Op maat, als je wilt. “Daarin zijn wij uniek in Europa”, zegt Jos.

Of het nu een tv-kastje is, een complete keuken of een badkamer; je kunt het zo gek niet bedenken of ze maken het bij Megafurn. Jos: “Mensen komen naar ons met een idee. Dan maken wij een tekening en zeggen wat het gaat kosten. Wanneer de klant akkoord is, sturen we die tekeningen door naar Indonesië en gaan onze meubelmakers aan het werk.” Dat zal wel duur zijn zeker? “Nee hoor. Wij leveren alle maatwerkmeubelen zonder meerprijs”, zegt Jos. “Wij rekenen geen extra kosten voor het op maat maken dus.”

Tekst loopt door onder de foto

Megafurn Meubelen
Foto: indebuurt

Combinatie met staal

Al het hout voor de meubels van Megafurn komt uit India en Indonesië. Jos: “Naast teakhout werken wij ook veel met mangohout. Wij zijn de enige in Nederland die maatwerk leveren in die houtsoort. Mango is goedkoper dan teak, omdat die bomen sneller groeien.” Wat opvalt in de winkel zijn de stoelen, tafels en kastjes van mangohout gecombineerd met staal. Jos: “Dat oogt industrieel en dat is erg ín op het moment. Dit hout is gladder dan het wat robuustere teak en dat oogt mooi bij dat staal.”
Tekst loopt door onder de illustratie
Megafurn
Illustratie: Megafurn

Duurzaam

Veel van het teakhout bij Megafurn is gerecycled. Recycleteak noemen ze dat. Daarvoor gebruiken ze bielzen en oude brugdelen en ze halen het uit oude gebouwen in Indonesië. “Dat is heel duurzaam én het ziet er geleefd uit”, zegt Jos. “De mangobomen planten we bovendien zelf aan, dus we denken zeker aan de toekomst.” Megafurn heeft naast binnenmeubels ook heel veel tuinmeubelen, vette plantenhouders, beelden en andere accessoires te koop. Heb je niks nodig? Alleen een kijkje nemen is sowieso al de moeite waard.

Meer over Megafurn meubels ontdekken?

Megafurn meubels woonwinkels

Geopend10:00 - 17:00

Engelseweg 149, Helmond

Bekijk meer:woonwinkels

adv.