Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goedkoop wonen? Huis in Helmond te huur voor €150,- per maand

Door Marleen Smits 14 oktober 2019

Ben je op zoek naar een woonruimte in Helmond? En vind je anti-kraak geen probleem? De organisatie Interveste beheert allerlei antikraakpanden in Nederland en nu is ook een huis in onze stad beschikbaar. In je eentje betaal je €150,- per maand en als je er met z’n tweeën woont, betaal je ieder €100,- per maand.

Voor die spotprijs krijg je een benedenwoning met eigen buitenruimte, woonkamer, slaapkamer, badkamer en berging. Je hoeft niet bang te zijn voor torenhoge servicekosten: die bedragen €16,75 per maand. Foto’s zijn helaas niet beschikbaar, maar Interveste plaatste wel afbeeldingen van een vergelijkbaar huis. Check hier de info over het huis.

Antikraak

Antikraak, oftewel leegstandbeheer, is ideaal wanneer je goedkoop wilt wonen en het niet erg vindt om niet te weten hoe lang je er kunt wonen. Dat werkt zo: eigenaren van woningen, winkels en kantoren willen niet dat hun panden leegstaan op het moment dat de vaste huurder zijn contract opzegt en vertrekt. Aangezien vaak niet van de een op andere dag een nieuwe huurder is gevonden, moet het pand worden ‘bewaakt’ tegen bijvoorbeeld illegale krakers en vandalen. Dit wordt ook wel leegstandbeheer genoemd.

Tijdelijk

Bij antikraak gaat het vaak om tijdelijk wonen. De eigenaar van een pand wacht bijvoorbeeld op een koper, nieuwe vaste huurder, sloop of renovatie. Het kan dus zomaar zijn dat je te horen krijgt dat je over een maand de woning moet verlaten. Verder gelden een aantal eisen voor antikraak. Alles daarover lees je hier.

Lees ook:

Antikraak Helmond

Zo werkt antikraak wonen in Helmond

Je kunt in een school, een oud kantoor of een leegstaande villa terechtkomen en je weet nooit voor h...
Iekendonksevoort Helmond

7 x deze huizen staan nog maar net te koop in Helmond

Je moet er tegenwoordig snel bij zijn als je een woning wilt kopen, want de huizenmarkt is booming. ...
Duurste huis Helmond

Wow! Even binnenkijken bij het duurste huis van Helmond

Hier gaat ons hart van kloppen. Dit huis aan de Geeneindseweg en de grond eromheen staat te koop en ...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.